Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Assemblea de Joves rebutja el 'discurs de complaença' amb el Dia de la Dona

L'Assemblea de Joves rebutja el 'discurs de complaença' amb el Dia de la Dona

L'entitat denuncia l'efecte sobre les dones de les reformes laborals i la nova legislació sobre avortament L'AJAU farà un passi de vídeo aquest divendres i un taller dissabte a la tarda

Ajau - logo
Ajau - logo
08/03/2012 12:10

L'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU-Cajei) organitzarà aquest divendres i dissabte els seus propis actes amb relació al Dia de la Dona. L'entitat juvenil ha rebutjat en un comunicat el "discurs de complaença i conformisme" de les institucions amb relació a la data.

Segons l'AJAU, la dona és "el gènere més afectat per la crisi i la precarietat laboral, l'atur, l'augment de l'economia submergida, el recruïment de la violència de gènere i l'augment de les morts a mans d'homes". El col·lectiu també critica enguany "el retorn a polítiques socials franquistes" i "destinades a satisfer la banca i la patronal".

L'AJAU denuncia en aquest punt la congelació del salari mínim interprofessional, "un dels més baixos d'Europa". També exposa que "la reforma laboral, iniciada ja pel PSOE, es veurà continuada i empitjorada per la que cuina el PP". En aquest punt, l'associació juvenil incideix en el fet que "el sector públic i, especialment, la sanitat i l'educació són àmbits molt feminitzats". A tot plegat hi afegeixen "les càrregues domèstiques" i el retard fins l'any 2013 del permís de paternitat de 4 setmanes, que pretenia augmentar la responsabilitat compartida.

El comunicat també considera com "la mesura més greu" i "un autèntic atemptat contra la llibertat" la nova legislació sobre l'avortament que prepara el ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i que creuen que respon "als interessos de grupúsculs feixistes".

L'AJAU celebrarà aquest dissabte un taller sobre feminisme i l’autoorganització, a les 6 de la tarda al Casal Popular. Més tard hi haurà un pica-pica i una festa a partir de les 11 de la nit. Prèviament, divendres a les 5 de la tarda s'organitza un passi de vídeo a l'Institut Joan Brudieu.

Mostrar formulari de contacte