Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Associació d'Aturats del Pirineu demana més facilitats de contractació amb Andorra

L'Associació d'Aturats del Pirineu demana més facilitats de contractació amb Andorra

El col·lectiu espera que el conveni entre els gremis d'hostaleria faciliti la mobilitat laboral a banda i banda de la frontera Es posa en marxa una recollida de signatures per traslladar la petició a les administracions
Hostaleria - Conveni Alt Urgell-Andorra
15/01/2015 17:32

L'Asssociació d'Aturats del Pirineu ha rebut amb "esperança" el conveni signat aquest dilluns passat entre l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i la Unió Hotelera d'Andorra, que inclou la col·laboració en l'àmbit de recursos humans.

El col·lectiu espera que aquest acord ajudi a generar una major flexibilitat en la contractació de personal en el sector turístic a banda i banda de la frontera. Tot i això, l'associació coincideix amb les patronals alturgellenca i andorrana a assenyalar la necessitat que es faciliti la burocràcia per a professionals de la comarca que vulguin treballar al Principat o bé a l'inrevés.

Tant empleats com hotelers demanen a les administracions que es faciliti més els tràmits per al personal més proper, tenint en compte tant els índexs d'atur existents actualment com el fet que en moltes ocasions el personal per a la temporada d'esquí acaba provenint de destins llunyans, com pot ser l'Amèrica del Sud.

Per tot plegat, l'Associació d'Aturats del Pirineu ha iniciat una recollida de signatures en què demana al Govern d'Andorra que "flexibilitzi la concessió de permisos de treball per a gent del Pirineu", tenint en compte l'alt índex d'atur actual a les comarques pirinenques.

En la mateixa línia, el grup també ha tramès una carta al cap de Govern andorrà, Antoni Martí, amb la mateixa petició.