Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'associació Empresariat Cerdanya, disposada a implicar-se en la candidatura als Jocs d'Hivern

L'associació Empresariat Cerdanya, disposada a implicar-se en la candidatura als Jocs d'Hivern

L'entitat, que engloba més de 135 empreses de la comarca, demana al Govern tenir-ne més informació, però creu que el projecte és assumible pel Pirineu
L'estació de La Molina, a l'hivern (Foto: arxiu)
08/10/2021 19:40

L'associació Empresariat Cerdanya es mostra a favor de presentar la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern del 2030, però volen tenir-ne més informació abans de donar-hi el vistiplau.

L'entitat, que engloba més de 135 petites i mitjanes empreses i comerços de la comarca, de tots els àmbits econòmics, s'ha volgut posicionar al respecte del debat actual sobre el projecte i ja ha fet saber a la Generalitat que en són partidaris. De fet, fins i tot es mostres disposats a implicar-se el l'organització si el Govern ho veu necessari, però alhora demanen tenir accés a tots els documents relatius a l'esdeveniment en cas que, tal com es preveu, la Cerdanya en sigui subseu.

Representants d'Empresariat Cerdanya s'han reunit ara fa dues setmanes amb la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, en el marc de la visita que va fer al Pirineu per iniciar una sèrie d'entrevistes i copsar el posicionament de les comarques implicades pel que fa a la candidatura. L'entitat patronal va expressar a Vilagrà la "predisposició" dels professionals cerdans per ajudar a tirar endavant la proposta. Tot i això, van demanar a la portaveu del Govern que se'ls faciliti més informació sobre la seva evolució, de cara a ser-ne part activa "en la definició i la gestió" en aquells aspectes que afectin la Cerdanya.

Consultat per Regió 7, el president d'Empresariat Cerdanya, Francesc Armengol, ha explicat que Laura Vilagrà s'ha compromès a mantenir el contacte directe amb el teixit empresarial local i a "garantir un diàleg àgil entre Govern i territori". L'associació creu que cal que el Govern doni més "detalls" del projecte, tenint en compte també que hi ha una part de la població del Pirineu que s'hi oposa, mitjançant la recent creació d'una plataforma contrària.

Evitar un major creixement urbanístic

Per aquest motiu, Armengol veu necessari tenir-ne més informació, ja que aquest posicionament favorable podrien modificar-lo si constatessin que pot ser perjudicial per a l'entorn de la vall. Tot i això, el representant de l'àmbit econòmic cerdà es mostra d'acord en la idea que l’organització d’uns Jocs Olímpics "ja no és el que era fa uns anys" i que els actuals es plantegen "sota una nova filosofia mundial basada en la sostenibilitat" i prioritzant la projecció que dóna aquest esdeveniment a llarg termini, per davant del benefici immediat. Alhora, no creu que uns Jocs hagin de comportar un major augment de la pressió constructiva a la comarca.

En aquest sentit, l'entitat subratlla que actualment les mateixes empreses locals defensen que un dels principals actius de la Cerdanya és el seu paisatge. Per això, no els interessa que hi hagi un major creixement urbanístic de la vall, ni tampoc que s'alcin edificis o infraestructures que després de l'esdeveniment poguessin quedar en desús.