Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Laura Orgué, campiona estatal de llarga distància

Laura Orgué, campiona estatal de llarga distància

La fondista del CEFUC s'imposa en la cursa que precedia la Marxa Beret, que ha estat ajornada a causa de la nevada Els fondistes catalans obtenen diversos podis en categories de base, com ara el triomf de Carola Vila en cadets
Laura Orgué 2015 (Foto: RFEDI)
02/02/2015 08:59

Laura Orgué s'ha proclamat campiona d'Espanya d'esquí nòrdic en la modalitat de Llarga Distància, en la cursa disputada aquest dissabte a Beret. L'atleta del CEFUC va mostrar la seva condició de millor fondista estatal en completar els 30 quilòmetres de la prova en 2h02min53s.

El podi el van completar l'aragonesa Mónica Sáenz (2.07:09) i la basca Maialen López (2.08:00). Orgué va valorar positivament el canvi de recorregut que s'havia fet a causa de la intensa nevada que va marcar tota la cursa. Aquest títol se suma al que l'esportista alturgellenca també ha obtingut aquest hivern en esquí de muntanya, amb els campionats català i espanyol de cronoescalada.

El campió en categoria masculina ha estat l'aragonès Diego Ruiz, seguit dels també aragonesos Pedro Quintana i Roberto Piqueras.

El campionat de llarga distància era la prèvia de la Marxa Beret, que ha quedat ajornada precisament a causa de la intensa nevada. Properament s'anunciarà la nova data de celebració.

Excel.lents resultats en les categories de  base

En les categories de base també hi ha hagut diversos podis per als clubs catalans. En júnior va vèncer l'aranesa del ANEC Lydia Iglesias, seguida d'Irati Izaguirre (UZTUR) i tercera Pepa Garcia (Bellver). Pel que fa a nois, el guanyador ha estat Andrés Sánchez (Mayencos) seguit dels aranesos, Roger Espinet, del CAEI i Marc Pérez de l'ANEC.

Carola Vila (CEFUC) ha guanyat en cadets seguida de Rita Auladell (PEC) i Alba Puigfabregas (CEC). En nois, el primer a creuar la meta ha estat Gral Selles (Bellver) seguit d'Oier Ibergallartu (VSCAM) i de Francesc Collel (CEFUC).

En la categoria JUNIOR II (15Km) la vencedora ha estat l'aranesa del CAEI, Marta Cester, seguida de l'esquiadora Uxue Loizu (UHRTE) i de Iosune Labiano (UHRTE). En masculí Júnior II (30 Km), victòria de Mario Parodi (PEC), plata per a Julen Armendariz (CEFUC) i quarta posició de Bernat Galcerán (PEC).

Intensa nevada

El Campionat, organitzat conjuntament per la RFEDI, el Conselh Generau d'Aran i la FCEH, es va disputarar a les distàncies de 30 i 15 quilòmetres en tècnica de Skating. "La prova encara va ser més dura per les complicades condicions meteorològiques, donat que es va disputar sota una intensa nevada", explica Edu Pubill, tècnic i entrenador del grup de tecnificació d'esquí de fons de la FCEH.