Sou a: Inici / Notícies / Laura Orgué, entre les 30 millors als 15 km persecució

Laura Orgué, entre les 30 millors als 15 km persecució

La fondista del CEFUC acaba 27ena a la seva segona cita dels Jocs Olímpics En alpí, Ferran Terra també obté un valuós 27è lloc al supergegant masculí Queralt Castellet rep l'alta mèdica i Ander Mirambell finalitza 24è en skeleton

Laura Orgué, en plena competició
20/02/2010 09:00

Laura Orgué ha aconseguit un meritori 27è lloc als 15 quilòmetres persecució, la seva segona prova de Vancouver 2010. La fondista del CEFUC ha acabat la competició amb un temps de 42 minuts i 38 segons, a 2:40 de la guanyadora.

Orgué va arribar a ocupar la posició 25 a la primera meitat de la cursa, els 7,5 quilòmetres amb estil clàssic. A la segona part la igualadina va cedir dos llocs, però en tot cas va aconseguir quedar entre les 30 millors del món en aquesta prova olímpica. La medalla d'or ha estat per a la noruega Marit Bjoergen; la plata, per a la sueca Anna Haag; i el bronze, per a la polonesa Justina Kowalczyk.

Casualment, el 27è lloc també és el que ha obtingut el cerdà Ferran Terra en el seu primer supergegant olímpic. El corredor del Club Esquí Puigcerdà va fer un temps d'1 minut 32 segons i 75 centèssimes, a menys de tres segons dels millors: el noruec Aksel Lund Svindal (or) i els nord-americans Bode Miller (plata) i Andrew Weibrecht (bronze). Terra va superar novament els andorrans Roger Vidosa i Kevin Esteve i el basc i membre del CAEI Paul de la Cuesta.

Pel que fa al surf de neu, Queralt Castellet ja ha rebut l'alta mèdica. Divendres a la matinada (hora d'aquí), la rider del Masella Team va ser evacuada a l'hospital després d'una mala caiguda en el mig tub, mentre es preparava per a la final. L'ensurt va trencar les clares opcions de medalla de la sabadellenca, si bé l'equip espanyol ha acceptat com a correcta la decisió que van prendre els organitzadors com a mesura de precaució.

Cal recordar que en la mateixa modalitat de mig tub, en categoria masculina, el barceloní Rubén Vergés ha estat 31è. Aquesta prova l'ha guanyat el nord-americà Shaun White, una icona mundial del halfpipe.

Finalment, pel que fa a skeleton, Ander Mirambell ha quedat lluny dels primers llocs en la primera participació de l'equip espanyol en aquest esport de gel. L'atleta del CA Calella va acabar les quatre mànegues en 24è lloc, a la cua de la classificació.