Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les setenes Jornades per a l'Excel·lència d'Esterri d'Àneu, amb aforament limitat i retransmeses per internet

Les setenes Jornades per a l'Excel·lència d'Esterri d'Àneu, amb aforament limitat i retransmeses per internet

La trobada serà inaugurada el 2 d'octubre per la ministra andorrana de Medi Ambient i clausurada el dia 3 pel conseller Calvet

Jornades per a l'Excel·lència
Jornades per a l'Excel·lència
09/09/2020 14:45

Les Jornades per a l’Excel·lència tindran lloc el 2 i 3 d'octubre a Esterri d’Àneu, sota el títol 'Un present responsable per a un futur sostenible. El món després de la COVID-19'. L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu acollirà la setena edició de l'esdeveniment, que comptarà amb professionals, empresaris i representants institucionals, molts d’ells del territori d’alta muntanya, que compartiran les seves experiències i analitzaran propostes concretes que permetin avançar en l’objectiu de la sostenibilitat.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Govern d’Andorra, Sílvia Calvó, pronunciarà la conferència inaugural, mentre que la cloenda anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet.

Les trobada conduïda pel periodista Josep Puigbó, es divideixen en diversos blocs temàtics, que inclouen ponències, entrevistes, diàlegs, taules rodones i col·loquis. El primer bloc, sota l’enunciat 'Objectiu 2030; dues visions des dels àmbits públic i privat', comptarà amb la participació del director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) i president de la Xarxa EEAC, Arnau Queralt, i el president de la Xarxa Espanyola del Pacte de Nacions Unides (2012-2020), Àngel Pes.

Un altre bloc es presenta sota el títol 'Del problema cap a la solució', amb el socioecòleg i president d’ERF, Ramon Folch; el director general de l’Associació d’Operadors Petrolífers, Andreu Puñet; el doctor enginyer de camins i director de la Càtedra Cercle d’Infraestructures-UPC, Pere Macias, i la física de l’atmosfera i membre del Patronat i del Comitè Executiu de la Fundació Energies Renovables, Assumpta Farran.

Per la seva banda, el meteoròleg i presentador de “El Temps” a TV3, Francesc Mauri, tractarà sobre l’amenaça del canvi climàtic. Altres taules rodones seran sobre 'El compromís del territori per desenvolupar i preservar els Pirineus' i  'Les Polítiques de futur per a les comarques de muntanya'.

Cloenda sobre les conseqüències de la crisi sanitària de la COVID-19

La sessió de tancament, 'El món després de la COVID-19', permetrà compartir quatre mirades que analitzaran quins canvis provocarà la pandèmia des del punt de vista de la salut, l’economia, les relacions socials i la digitalització. Hi prendrà part el cap d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla; el catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i president d’ACCID, Oriol Amat; el catedràtic de Lingüística General i de Teoria de la Comunicació de la Universitat de Barcelona, Sebastià Serrano, i el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco.

Aforament limitat i difusió en línia

Enguany, a causa del context sanitari, l’aforament presencial serà limitat. L'organització prendrà mesures estrictes de seguretat per prevenir contagis de la COVID-19. A més, les Jornades s’emetran per primera vegada en directe per Internet, fet que permetrà una difusió sense fronteres.

Després de sis edicions, les jornades, que es celebren a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, s'han convertit en un acte de referència al Pirineu. A més, l'any passat es va batre un rècord d'assistència, segons explica l'organització de l'esdeveniment en un comunicat. Els temes tractats fins ara en el marc de la trobada han tingut a veure amb les persones com a vehicle de progrés, el turisme, les infraestructures i les comunicacions, la sanitat i el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global.

Mostrar formulari de contacte