Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'embassament de Sant Antoni, protagonista d'un cupó diari de l'ONCE

L'embassament de Sant Antoni, protagonista d'un cupó diari de l'ONCE

Cupó de l'ONCE dedicat a l'embassament de Sant Antoni
Cupó de l'ONCE dedicat a l'embassament de Sant Antoni
27/07/2016 19:21

L’embassament de Sant Antoni, al Pallars Jussà, serà protagonista del cupó diari de l'ONCE del proper 22 d'agost, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La butlleta estarà il·lustrada amb una foto en què s'observa una passarel·la per sobre les aigües del pantà amb un grup de persones que practiquen el senderisme i amb una vista de l’entorn de natura que l’envolta.

El cupó aprofita per promocionar les activitats que es poden fer a Sant Antoni, sota el lema “Estiu d’aigua dolça”. Es posarà a la venda al preu d’1,5 euros i serà comercialitzat al conjunt de l’Estat pels 20.000 agents venedors de l’ONCE, que a Catalunya té més de 10.000 afiliats i 15.000 usuaris de la seva Fundació. La venda del cupó dóna ocupació a uns 3.000 catalans i catalanes.

L'embassament de Sant Antoni, també anomenat pantà de Talarn, va ser construït entre l’any 1913 i el 1916 per l’empresa coneguda com La Canadenca. Enguany se'n celebra el centenari. A banda de passejades amb barca, al seu entorn s’hi poden fer nombroses rutes de senderisme i BTT. Totes aquestes rutes són totalment senyalitzades i informen el turista o el visitant de la durada, el desnivell i la dificultat del recorregut. Encara avui, és la superfície d’aigua dolça en profunditat més gran de tot Catalunya i la tercera més extensa, darrere de l'embassament de Canelles i del de Riba-roja. Té una longitud aproximada d'11 km i una alçada màxima de 86 metres.

Mostrar formulari de contacte