Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'empresa pallaresa mOntanyanes rep el Premi d'Excel·lència i Innovació que atorga el Ministerio de Medio Ambiente

L'empresa pallaresa mOntanyanes rep el Premi d'Excel·lència i Innovació que atorga el Ministerio de Medio Ambiente

13/10/2011 14:14

El Ministerio de Medio Ambiente, per segon any consecutiu, ha guardonat a 12 projectes gestionats per dones en el món rural en el marc dels Premis d'Excel·lència i Innovació. Un dels guardons se l'ha endut l'empresa pallaresa mOntanyanes, amb els projectes Grípia i Obrador Xisqueta. El reconeixement, que té en compte la tasca feta per dones en el món rural, està dotat amb 25.000 euros.

L'empresa mOntanyanes va néixer el 2006 amb la voluntat de tirar endavant estratègies creatives per a la dinamització rural. Els projectes, amb seu a Rialp (Pallars Sobirà), estan dirigits per Vanesa Freixa i Eva Tarragona i compten sempre amb una forta component social, prenent com a principal valor les potencialitats del territori.

L'escola de Pagesos i Pastors i Obrador Xisqueta són els dos projectes més coneguts creats des de l'empresa, i que es gestionen amb el suport de dos associacions sense ànim de lucre: Rurbans i Associació Obrador Xisqueta.

Eva Tarragona considera, en declaracions a l'ACN, que el premi és "un estímul important per mOntanyanes per seguir treballant en un moment complicat pel que fa a l'economia". Per la seva banda, Vanesa Freixa remarca que tots els projectes que es desenvolupen "busquen solucions a problemes rurals des d'una òptica innovadora".

Del projecte Grípia n'ha nascut l'Escola de Pagesos i Pastors de Catalunya que forma joves que es vulguin dedicar a aquest ofici i els dóna l'oportunitat de fer pràctiques en explotacions ramaderes. L'Obrador Xisqueta compra llana d'ovella de raça xisqueta i un grup d'artesans la transforma en bijuteria, roba, coixins o matalassos.

Mostrar formulari de contacte