Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les biblioteques d'Andorra i Catalunya compartiran els seus fons bibliogràfics

Les biblioteques d'Andorra i Catalunya compartiran els seus fons bibliogràfics

Un servei de missatgeria garantirà el moviment dels documents a banda i banda de la frontera La Biblioteca de Sant Agustí esdevindrà el nexe de connexió entre els dos sistemes bibliotecaris

Biblioteca de Sant Agustí
Biblioteca de Sant Agustí
02/07/2010 12:16

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i el Govern d’Andorra han refermat novament la seva col·laboració en matèria cultural mitjançant un acord de col·laboració entre les biblioteques catalanes i les andorranes.

D’aquesta forma, a partir d'aquest 1 de juliol, la Xarxa de biblioteques públiques andorranes participarà en el Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari que impulsa la Subdirecció General de Biblioteques del Departament. D’aquesta forma els usuaris de les biblioteques d’Andorra podran demanar a través de les seves biblioteques documents de les biblioteques catalanes que participen en el programa. Igualment, els usuaris de biblioteques catalanes també podran demanar documents del seu interès que es trobin localitzats a les biblioteques de l’altre cantó de la frontera.

Un servei de missatgeria mitjançant una valisa, dues vegades a la setmana, garantirà la circulació dels documents gràcies a la participació de la Biblioteca Pública comarcal de la Seu d’Urgell, que esdevindrà el nexe de connexió entre els dos sistemes bibliotecaris.

El Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari és un projecte impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació al que poden accedir més de 140 biblioteques de tot el territori català i obert a qualsevol biblioteca del Sistema Bibliotecari de Catalunya que s’hi vulgui adherir. Durant el 2009 s’han gestionat més de 40.000 peticions de documents sol·licitats pels usuaris de les biblioteques.

Paral·lelament, el Govern d’Andorra i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació també col·laboraran en altres matèries de biblioteques com formació continuada, participació del editors andorrans en el programa de SAB (Servei d’Adquisició Bibliotecària), accés via Internet a les revistes de l’APPEC i provisió de serveis de la CePSE (Central de Préstec i Serveis Especials).

Aquests acords permetran als usuaris catalans i andorrans tenir accés a una major quantitats de documents i optimitzar els recursos econòmics dels programes d’adquisicions bibliotecàries.

Mostrar formulari de contacte