Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les empreses de ràfting demanen remodelar el pas per la presa de l'Hostalet per augmentar el període de navegabilitat

Les empreses de ràfting demanen remodelar el pas per la presa de l'Hostalet per augmentar el període de navegabilitat

El sector exposa que qual el cabal supera els 40 m3/s han de passar a peu per un lateral per motius de seguretat. Confirmat l'augment d'activitat d'aquesta temporada 2019, que les empreses xifren entre el 3% i el 5%

El pas de la presa de l'Hostalet (ACN / arxiu)
El pas de la presa de l'Hostalet (ACN / arxiu)
25/10/2019 14:00

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà demanen al Consell Comarcal remodelar el pas per la presa de l'Hostalet, al riu Noguera Pallaresa, per augmentar el període de navegabilitat. En aquest punt s'hi va fer una important obra per poder-lo fer navegable i aquesta temporada 2019 ha estat quan s'ha estrenat.

Florido Dolcet, representat del sector, ha explicat a l'ACN que quan pel riu baixen entre 20 i 40 m3/s, la navegabilitat està garantida a la presa de l'Hostalet, però quan es supera aquest cabal, per temes de seguretat, superen aquest punt baixant de la barca i passant per un pas lateral.quan el cabal és superior als 40 metres cúbics per segon -generalment a l'època del desglaç a la primavera- s'ha de seguir baixant de la barca i passar a peu per un pas lateral del riu. Per això, Dolcet ha demanat ajustar l'obra per ampliar la navegabilitat d'aquest punt a tota la temporada d'esports d'aventura.

L'empresari pallarès ha detallat que volen que el Consell faci uns ajustaments a l'obra, inaugurada a la primavera, per augmentar la navegabilitat per aquest punt a tota la temporada.

Pel que fa a aquesta temporada d'esports d'aventura, que va acabar el 15 d'octubre passat, l'associació ha confirmat un augment del nombre de serveis, que han xifrat entre el 3% i el 5% respecte de l'any passat. Florido Dolcet ha dit que a tota la demarcació de Lleida s'han realitzat uns 700.000 serveis, dels quals la majoria són a l'Alt Pirineu. El Pallars Sobirà, tot sol, n'ha registrat uns 340.000 i es manté com a líder estatal en aquestes activitats.

Mostrar formulari de contacte