Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les estacions d'esquí del Pirineu català estrenaran la temporada 2020-2021 el 9 de desembre

Les estacions d'esquí del Pirineu català estrenaran la temporada 2020-2021 el 9 de desembre

Els complexos han acordat no obrir pel pont de la Puríssima, per contribuir a seguir reduint l'expansió del coronavirus. Tanmateix, el sector recorda que ja tenen a punt tots els protocols de seguretat i animen els aficionats a apropar-s'hi tan bon punt s'obrin les instal·lacions

Masella aquesta setmana, després de la nevada
Masella aquesta setmana, després de la nevada
02/12/2020 14:35

Les estacions d'esquí catalanes estrenaran la temporada 2020-2021 a partir del 9 de desembre i, per tant, no obriran durant aquest pont de la Puríssima. Així ho han acordat conjuntament tots els complexos del país, segons ha comunicat aquest dimecres l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM).

A més a més, han detallat que aquesta data prevista de dimecres vinent es farà efectiva "sempre que s'hagi passat al tram 2, el confinament de cap de setmana ja sigui d'àmbit comarcal i les condicions de neu ho permetin". Aquest últim supòsit és el més factible per a la majoria d'estacions, gràcies a les nevades de la setmana passada i a les que hi està havent aquests dies, que ja estan deixant les pistes a punt per arrencar.

La decisió s'ha pres "en base a la prudència i a prioritzar la salut dels visitants, treballadors i persones" que viuen a l'entorn dels complexos. I és que des de les estacions d'esquí no els sembla "raonable" obrir pistes en ple pont de la Puríssima, amb el "pic d'afluència" de turistes previst a les zones de muntanya, i en un moment on encara s'ha de validar el funcionament de tots els protocols de seguretat contra la COVID-19.

En aquest sentit, l'ACEM ha assegurat que prioritzen "preservar la resta de la temporada", atesa "la importància cabdal que té el sector per a l'economia de les comarques de muntanya". A més a més, amb aquest gest han volgut mostrar el seu suport al Govern en l'actual lluita contra la pandèmia i en l'objectiu de seguir abaixant la corba de contagis.

Agraïment del Departament de Salut

Per tot plegat, les estacions d'esquí han demanat públicament als seus clients "que segueixin en tot moment les directrius que trobaran detallades a les estacions, a fi d'aconseguir preservar la seguretat sanitària i per tant que es pugui mantenir l'esquí actiu". L'associació ja ha comunicat aquesta decisió al Departament de Salut, el qual ha manifestat el seu "agraïment i avinença" perquè "d'aquesta manera es dona suport a la línia de prudència que cal en la situació actual per tal de continuar treballant per frenar la pandèmia".

Tanmateix, les estacions han animat els aficionats "a anar a esquiar tan aviat com sigui possible" i defensen que "els usuaris es trobaran un entorn segur on poder gaudir de l'esport blanc que s'ofereix al país".

Mostrar formulari de contacte