Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les excavacions al Pui de la Pobla de Segur localitzen una desena de cases d'entre els segles XIV i XV

Les excavacions al Pui de la Pobla de Segur localitzen una desena de cases d'entre els segles XIV i XV

Aquests treballs, juntament amb els de l'Espluga, ajuden a explicar els 600 anys d'història medieval del municipi pallarès
Treballs arqueològics a l'antic poblat del Pui, a la Pobla de Segur (Foto: ACN)
10/08/2022 12:34

Les excavacions arqueològiques que es duen a terme aquest estiu al Pui de la Pobla de Segur ha delimitat una desena de cases d'entre els segles XIV i XV. Es tracta d'edificacions de tres habitacions i més d'un pis i s'hi ha documentat murs de més de 2 metres d'alçada, les escales per pujar d'un pis a l'altre i les portes d'entrada.

L'arqueòleg i director de l'excavació, Walther Alegría, ha indicat a l'ACN que estan documentades entre finals del segle XIV i principis del XV, quan els habitants de l'època van abandonar aquest espai per anar cap a la Pobla de Segur. Els arqueòlegs també excaven anualment a l'Espluga de Segur, fet que els ajuda a explicar els 600 anys d'història medieval de la zona, segons ha remarcat Alegría.

La prioritat d'aquestes excavacions al Pui de Segur és delimitar els espais que conformaven una casa per poder-ne fer una interpretació i, posteriorment, divulgar-ho al gran públic. En visites en aquest espai, volen que la ciutadania en general es faci una idea de com era aquell hàbitat, en què han trobat restes d'ofici de pastor. Alegría també ha destacat el bon estat de conservació de moltes de les parets de les cases que han pogut documentar.

La meteorologia ha impedit aquesta campanya als arqueòlegs anar a excavar a l'Espluga de Segur. El que sí que tenen documentat per campanyes anteriors és que d'aquella població situada en balmes es va baixar a la zona del Pui de Segur, un nucli feudal al voltant d'una església o fortificació. Al segle XIV, ja consta més població a l'actual ubicació de la Pobla de Segur que no pas al Pui de Segur. El motiu és que, de mica en mica, els habitants van anar baixant a la vora del riu i així es podien dedicar més al comerç.

Mostrar formulari de contacte