Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les exportacions de la demarcació de Lleida van augmentar al març malgrat el coronavirus

Les exportacions de la demarcació de Lleida van augmentar al març malgrat el coronavirus

El primer trimestre del 2020, el volum de vendes des del territori ha estat de més de 430 milions d'euros. Durant aquests mesos el sector agroalimentari ha incrementat l'activitat un 10% respecte del mateix període de l'any passat

Oliana
Oliana
20/05/2020 13:25

Les exportacions de la demarcació de Lleida durant el mes de març es van situar en els 142,8 milions d'euros, un 1% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Va ser, de fet, el territori català que més ha crescut i un dels dos únics que va tancar aquell mes en xifres positives, un fet extraordinari tenint en compte l'impacte de la crisi sanitària del coronavirus.

Pel que fa al volum de vendes a l'estranger d'aquest primer trimestre de 2020, ha assolit una xifra de 436,2 milions, un 7,5% més que el mateix període de fa un any. El sector que més exporta, al conjunt de les terres de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran és el de l'alimentació, les begudes i el tabac, que al març ho ha fet per un valor de 86,2 milions d'euros, un 11,6% més que el mateix mes de l'any passat.

Segons les dades de l'Informe Mensual de Comerç Exterior, que publica el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, el sector agroalimentari va exportar durant el primer trimestre de 2020 un 10,6% més respecte al mateix període de fa un any, amb un valor total de 248,7 milions d'euros.

Pel que fa a les importacions fetes cap a la demarcació, aquestes es van situar en 294,7 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any i van créixer un 20,1% respecte fa un any. Tot i això, el saldo entre exportacions i importacions d'aquest primer trimestre ha estat novament positiu i s'ha situat en 141,5 milions, malgrat que la xifra és un 11,8% inferior al dels mateixos mesos del 2019.

Finalment, en relació al pes de cada sector, el de l'alimentació, les begudes i el tabac representa actualment més de la meitat (57%) del total de les exportacions, seguit a molta distància pels béns d'equip (10,3%). En tots dos casos, la tendència ha estat positiva respecte al mateix període de l'any passat. Per exemple, l'alimentació ha augmentat la seva incidència en un 10,6%; i els béns d'equip, un 16,9%.

Mostrar formulari de contacte