Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les llibreries de la Seu ofereixen l'opció de celebrar Sant Jordi des del confinament

Les llibreries de la Seu ofereixen l'opció de celebrar Sant Jordi des del confinament

Les persones que vulguin seguir la tradició poden fer-ho tot contactant directament amb la llibreria proveïdora, per anar a recollir el llibre al lloc i a l’hora convinguda
Sant Jordi 2020 a la Seu
22/04/2020 15:30

Les Àrees de Comerç i Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell proposen la celebració de la Diada de Sant Jordi d’enguany adaptada al confinament, sota el lema Confina’t entre llibres i roses. Amb aquesta acció es vol seguir fomentant la lectura, tot col·laborant amb establiments i negocis que estan patint aquesta aturada de l’activitat econòmica a causa de la COVID-19.

En el marc de la Diada de Sant Jordi, aquest dijous, els qui desitgin igualment fer la compra d'un llibre ho poden demanar directament amb la llibreria proveïdora, per anar a recollir-lo al lloc i a l’hora convinguda. Paral·lelament els voluntaris i voluntàries de La Seu en Xarxa faran arribar a persones vulnerables i totalment aïllades el llibre i una rosa que hagin encarregat.

A més a més, les editorials del Pirineu com són Anem Editors, Salòria, Mesclant i Editorial Andorra també s’han sumat a aquesta iniciativa i posen a disposició de tothom els seus respectius catàlegs a través d'internet. Pel que fa a la Seu, els interessats en els llibres d’aquestes quatre editores els podran adquirir a les llibreries Purgimon, La Salvat i Papers i a l'oficina de Les Mesures.

Correus i telèfons de contacte

Aquests establiments han divulgat, en col·laboració amb l'Ajuntament, els seus mitjans de contacte per rebre comandes. En el cas de la Llibreria Purgimon són el correu purgimon@hotmail.com i el telèfon 638 768 444. En el cas de La Salvat, clients@lasalvat.com i 973 350 560. Per a Les Mesures, tucarlinseu@gmail.com i 973 361 501. I a la Llibreria Papers, correu@papereriapapers.com o bé el número 615 099 462.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu, Carlos Guàrdia, ha volgut deixar clar que "evidentment serà un Sant Jordi diferent, per necessitat", a causa de les actuals restriccions de moviment i de contacte entre persones. En tot cas, es mostra satisfet pel conjunt de propostes que s'han preparat, especialment aprofitant les noves tecnologies, i que abasten no només el 23 d'abril sinó tota la setmana.

Divulgació de recomanacions des de l'Àrea de Cultura i la Biblioteca

Des de l'Àrea de Cultura també s'ha proposat que diferents persones fessin recomanacions de llibres adreçats a diferents perfils de lectors. La idea es va posar en marxa dilluns, amb les aportacions del personal de la Biblioteca Sant Agustí, i aquest dimarts hi va intervenir l'escriptora Ester Farran.

Precisament una de les primeres accions que es va endegar, a través de la Biblioteca Sant Agustí, és la proposta de llegir un llibre, fer un dibuix de l'argument o bé fer-se una foto amb la portada del llibre. Tot això s'ha d'enviar a la biblioteca per correu electrònic biblioseu@aj-laseu.cat. El termini per participar-hi és fins aquest dimecres mateix, 22 d'abril. Aquesta activitat, pensada per compartir la jornada amb els lectors, ha incorporat les recomanacions fetes pels mateixos usuaris de la Biblioteca, que publica totes les fotos que hagi rebut a les seves xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).

Mostrar formulari de contacte