Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les propostes econòmiques marquen el primer dia de campanya electoral a la Seu

Les propostes econòmiques marquen el primer dia de campanya electoral a la Seu

Progrés prioritzarà la reactivació de l'economia i la creació de llocs de treball CIU centra el seu programa en la recuperació econòmica, la generació d'oportunitats i l'ocupació ERC presenta aquest dissabte les seves propostes en un acte de proximitat al mercat de la Seu ICV apel.la a una nova llei de finançament local per garantir el futur dels ajuntaments
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
06/05/2011 17:23

Les propostes econòmiques han marcat l'eix del debat del primer dia de la campanya electoral. El grup de Progrés i CIU han exposat les seves propostes en aquest àmbit. Per la seva banda, ERC ha anunciat la presentació de la candidatura aquest dissabte al mercat de la Seu. ICV apel.la a la necessitat de la reforma de la Llei de finançament local.

Progrés

Progrés ha manifestat que si accedeix a l'alcaldia de la Seu prioritzarà la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball. El cap de llista del grup, Òscar Ordeig, ha manifestat que es compromet en el seu programa electoral a fer de l’Ajuntament un motor dinamitzador de l’economia de la ciutat amb l’objectiu prioritari de crear llocs de treball.

Ordeig també ha apuntat al fet que la sortida de la crisi requereix la promoció urgent del nou polígon industrial. En relació amb aquesta qüestió, critica "la inexplicable passivitat de l’Ajuntament actual ha dut a la inexistència de parcel•les industrials per oferir a les empreses que precisin ampliar les seves naus o que vulguin construir-ne de noves".

Progrés proposa la col.laboració de les borses de treball i la creació d’un Centre Empresarial. També es compromet a impulsar programes de formació i de reciclatge per persones aturades, a més de potenciar el sector agroalimentari. Així mateix , exigirà l’arribada de la fibra òptica.

El candidat a alcalde, Òscar Ordeig manifesta que “convocaré a tots els agents econòmics privats i públics de La Seu de forma immediata per definir amb ells els objectius comuns i trobar sinèrgies per a la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball”.

CIU

El cap de llista de CIU, Albert Batalla, situa com a prioritat les accions en matèria de recuperació econòmica, generació d’oportunitats i creació de llocs de treball. CiU aposta per la suma d’esforços entre el sector públic i el sector privat a través de la creació de l'Agència de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local.

El candidat de CiU ha destacat també que la recuperació econòmica vindrà mitjançant l’aposta de projectes estratègics vinculats al territori, al medi natural (com la biomassa), a les comunicacions (l’aeroport) i a l'àmbit tecnològic, a més de projectes de qualitat alimentària o vinculats a la recerca de talent.

Altres accions serien facilitar més sòl industrial, nous espais per als emprenedors i millorar la tramitació administrativa. Els candidats de CIU per liderar l'àmbit econòmic són Jesús Fierro i Jordi Pallarès.

Des del partit s'ha recordat que per generar i estimular l’economia local s'ha donat prioritat aquests últims anys a la contractació d'empreses de la Seu, a la creació del viver d’empreses, al desenvolupament de la fibra òptica, el suport i les accions de promoció del comerç local, les gestions vinculades al nou polígon industrial, així com el desenvolupament d’un nou sector terciari logístic.

ERC

ERC la Seu presenta aquest dissabte, 7 de maig, les seves propostes en un acte de proximitat al mercat de la Seu. El format presentació de propostes i candidatura s'ha triat per tal de realitzar un acte més pròxim i quotidià amb la ciutadania.

Els membres de la candidatura seran presents a partir de les 9 del matí i fins a les 14h al carrer Major, a l’altura del carrer Santa Maria. En l’acte, els candidats i candidates explicaran el programa de govern que presenten. Així mateix, estaran a disposició de tothom que ho desitgi, per resoldre qüestions, dubtes i suggeriments. El grup oferirà una urna per a les propostes anònimes de la ciutadania.

ERC la Seu, ha triat com a eslògan d’aquesta campanya “pER Créixer més”. La formació defensa, entre les seves principals propostes, que l’únic creixement possible és a través del desenvolupament sostenible, tant econòmic, com social, com mediambiental.

El sentit de l’eslògan es lliga amb el contingut del programa. Se n'ha editat un extracte de les principals propostes. El programa complet, que es troba al lloc web de la formació www.esquerra.cat/laseu.

ICV

El grup d’ICV ha remarcat aquest divendres que cal una nova llei de finançament local abans d'un any per garantir la suficiència financera dels ajuntaments. El cap de llista ecosocialista, Antoni Viñals, s'ha mostrat convençut que cal trobar una sortida als problemes econòmics del consistori, "que desconeixem quins són realment". Així, des d'ICV s'avança que cal que es defineixin solucions perquè "les perspectives són dolentes". Per Viñals, "és el moment d'intentar trobar consens en temes importants i bàsics, sobretot pel que afecta a les persones, a més d'analitzar els recursos i com es distribuiran".

El Parlament de Catalunya ha aprovat una esmena transaccional de CiU, PSC, ICV-EUIA i ERC, a una moció d’ERC, en la que s’insta al Govern a “presentar en el termini d’un any un projecte de Llei de Governs Locals i paral·lelament un projecte de llei de les Hisendes Locals (o de Finançament local)".

Mostrar formulari de contacte