Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les proves d'accés a cicles formatius es poden fer a la Seu

Les proves d'accés a cicles formatius es poden fer a la Seu

S'acaben d'obrir les inscripcions per a l'exàmen de grau mitjà, el 5 de maig, i el de grau superior, el 7 i el 12 de maig Aquest dimarts es presenta a l'Ajuntament el programa Qualifica't, que Educació ha concedit a l'IES Joan Brudieu

Institut Joan Brudieu
Institut Joan Brudieu
08/03/2010 15:49

Les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de Formació Professional específica es podran fer, per quart any consecutiu, a l'Institut Joan Brudieu. Les inscripcions s'han obert aquest dilluns i es poden fer fins al 22 març. Hi ha l'opció de fer el tràmit per Internet, a la pàgina www.gencat.cat/educacio. El termini de pagament de la taxa corresponent acabarà el dia 23 de març.

La prova d'accés als cicles formatius de grau mitjà està oberta a les persones amb 17 anys complerts o que els compleixin durant l'any 2010, i que no tenen el graduat en educació Secundària o equivalent. La de grau superior té per objectiu acreditar la maduresa de l'aspirant en relació amb els objectius del Batxillerat i les seves capacitats en el camp professional que escull. S'hi poden presentar els majors de 19 anys o que els compleixin durant l'any 2010, que no tenen el títol de Batxillerat o equivalent; o bé les persones amb 18 anys que tinguin el títol de tècnic per haver superat un cicle de grau mitjà.

La prova d'accés a grau mitjà es desenvoluparà el dimecres 5 de maig, a les 16 hores, en un temps de quatre hores, distribuïdes en dos blocs de dues hores cadascun, amb un descans de 30 minuts. La prova d'accés a grau superior es desenvoluparà en dues parts: la primera, la part comuna, el divendres 7 de maig a les 16 hores, amb el mateix format que la de grau mitjà; i la segona, la part específica, el dimecres 12 de maig, a les 16 hores, amb una durada de tres hores.

La descentralització de les proves d'accés als cicles formatius ha estat possible gràcies al treball potenciador dels ensenyaments professionals que està duent a terme l'equip directiu de l'Institut Joan Brudieu, dirigit per Xavier Falcó, en estreta col.laboració amb el Departament d'Educació. Aquesta mesura s'afegeix a la reeixida descentralització de les proves de selectivitat per a l'alumnat de Batxillerat de l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà que, per vuitè any consecutiu, tindran lloc a la Seu d'Urgell els dies 8, 9, i 10 de juny.

Orientació formativa encarada al món laboral

Paral.lelament, aquest dimarts a les 8 del vespre, la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell acollirà la presentació del programa Qualifica't, que el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha concedit a l'institut Joan Brudieu. Hi intervindran l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, l'inspector d'Educació, Nicolau Galdeano; i el coordinador de Cicles Formatius a Lleida, Paco González.

El programa Qualifica't està pensat perquè les persones i les empreses trobin l'orientació, el reconeixement i la formació professional que millor s'adapta a les seves necessitats.

Mostrar formulari de contacte