Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les V Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya es duran a terme el 15 d'octubre

Les V Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya es duran a terme el 15 d'octubre

Les comunicacions es poden presentar fins al 15 de setembre. Aquest divendres, Joan Ganyet i Antoni Pol parlen a Puigcerdà del futur de la muntanya; i dissabte, Enric Quílez ofereix una xerrada sobre bolets de primavera
V Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya
27/04/2022 18:20

El pròxim 15 d'octubre es duran a terme les V Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya, que tenen com a objectiu fomentar la recerca científica creant un espai de trobada i intercanvi per a totes aquelles persones que fan investigació sobre la comarca. L'activitat, que es farà al Museu Cerdà de Puigcerdà, la promou el Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) i l'Arxiu Comarcal de Cerdanya.

Els organitzadors destaquen que l'èxit d'assistència de les quatre darreres edicions indica que la recerca local "és ben viva" i que els investigadors aprofiten l'existència d'aquesta plataforma per a la difusió dels seus treballs. En aquest sentit, el GRC fa una crida a presentar comunicacions, que poden ser de qualsevol àmbit científic. Els treballs es publicaran al cinquè número de l'ERA, revista cerdana de recerca. Per prendre-hi part cal enviar un resum abans del 15 de setembre a l'adreça .

Està previst que el programa definitiu de les Jornades es publiqui a principis d'octubre, amb l'especificació de totes les intervencions i horaris. La participació serà gratuïta, tant per als comunicants com per als assistents. Cal afegir que durant la cloenda de l'esdeveniment es lliurarà el Premi Josep Egozcue honorífic a Oriol Mercadal i Fernández.

Activitats

D'altra banda, el GRC organitza aquest divendres, 29 d'abril, la conferència "El futur de la muntanya: la proposta d’Àrea Econòmica Especial Andorra-Pirineus", a càrrec de l'urgellenc Joan Ganyet, exalcalde de la Seu d’Urgell, i Antoni Pol, membre de la Societat Andorrana de Ciències. L'acte tindrà lloc a les vuit del vespre a la Sala Sebastià Bosom de l'Arxiu Comarcal de Puigcerdà.

A més a més, aquest dissabte, 30 d'abril, la sala de plens de l’Ajuntament de Llívia acollirà la xerrada "Els bolets de primavera de la Cerdanya", amb Enric Quílez, president del GRC. Tots dos actes són gratuïts i oberts a tothom.

Mostrar formulari de contacte