Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Les Valls d'Aguilar aprova inicialment incloure al pressupost l'adquisició d'Argestugues

Les Valls d'Aguilar aprova inicialment incloure al pressupost l'adquisició d'Argestugues

Progrés Municipal presenta al·legacions i critica que l'alcaldessa voti la mesura perquè la considera part interessada L'equip de govern defensa la necessitat de la previsió de fons després de la sentència judicial que els obliga a pagar 298.000 euros

Noves de Segre
Noves de Segre
13/03/2015 10:43

L'Ajuntament de les Valls d'Aguilar ha fet, en el seu darrer ple ordinari, l'aprovació inicial dels pressupostos d'enguany, que inclouen una partida per a l'adquisició de la finca d'Argestugues. La decisió arriba després que una sentència judicial obliga el consistori a indemnitzar els fins ara propietaris de l'edifici amb 298.000 euros per tal que la casa sigui reconeguda com a comunal.

El grup de Progrés Municipal ha presentat al·legacions contra aquesta mesura. La formació socialista considera que no es pot fer aquest pas sense haver desafectat abans l'edifici. La portaveu de PM, Dolors Vidal, ha criticat que l'alcaldessa incorpori inicialment al pressupost aquesta partida, que suposa la meitat de les inversions, "sense que s'hagi debatut al ple". També lamenta que no s'inclogui "el retorn dels lloguers cobrats durant 15 anys a la finca comunal amb els interessos corresponents, ni les costes judicials que ha de pagar Argestugues SL a l'Ajuntament".

Vidal ha recordat que, un cop coneguda la sentència, el seu grup va demanar que se'n fes un aclariment, cosa que el consistori ha descartat. PM també ha reclamat novament la celebració d'un ple extraordinari tal com ja van demanar el novembre passat. Finalment, des de l'oposició recorden que Fàbrega forma part de la família propietària de l'empresa i qüestionen que l'alcaldessa i el tinent d'alcalde, Bernard Peter Krengel, votin aquests punts ja que els consideren part interessada. Una petició que han demanat que constés en acta.

Resposta de l'equip de govern

Des de l'equip de govern, l'alcaldessa de les Valls d'Aguilar, Rosa Fàbrega, ha matisat que la partida per la finca d'Argestugues s'ha inclòs al pressupost inicialment, però que això no significa que s'acabi executant enguany. Fàbrega ha recordat que "un pressupost és una previsió de les inversions que es faran". Alhora, la dirigent municipal assegura que el consistori prefereix trobar un comprador per a la casa. En tot cas, recorda que si no s'aconsegueix aquest objectiu, el municipi està obligat a assumir aquesta quantitat a causa de la sentència judicial.

Fàbrega ha lamentat que Progrés Municipal rebutgi l'aprovació inicial aquesta partida després que van ser els impulsors d'un procés judicial que ha derivat en una sentència que, tot i reconèixer la propietat comunal, obliga l'ajuntament a pagar una quantitat molt elevada per l'adquisició. L'alcaldessa ha recordat que la voluntat d'Argestugues SL era assolir un acord per evitar arribar a aquest extrem, el qual considera que ara suposarà un greu trasbals per a les finances municipals. Rosa Fàbrega opina que en aquest afer l'oposició ha fomentat la crispació entre veïns en comptes de l'entesa.

L'origen del cas

La casa que ha estat objecte de litigi va ser construïda l’any 1976 per una societat agrària que ara és Argestugues SL, amb el ple coneixement de l’ajuntament, en un terreny que ara s’ha provat que és comunal. L’ajuntament, l’any 1997, va aprovar en un ple municipal per unanimitat la permuta d’aquest terreny on s’edifica la casa per un altre terreny el triple de gran, propietat de l’empresa que havia construït la casa.

Mostrar formulari de contacte