Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una xerrada de l'escaladora Sílvia Vidal inaugura el curs 2018-2019 del Centre de Formació d'Adults de la Seu

Una xerrada de l'escaladora Sílvia Vidal inaugura el curs 2018-2019 del Centre de Formació d'Adults de la Seu

L'esportista ha explicat la seva experiència a l'hora d'afrontar vies de gran dificultat a Catalunya i arreu del món. L'acte va omplir la Sala de Sant Domènec

Sílvia Vidal a la Seu d'Urgell
Sílvia Vidal a la Seu d'Urgell
10/10/2018 10:55

Una conferència de l'escaladora Sílvia Vidal ha protagonitzat l'acte inaugural del curs 2018-2019 del Centre de Formació d'Adults de la Seu d'Urgell. La sessió va omplir la Sala de Sant Domènec.

A la xerrada, Vidal va explicar la seva singular experiència com a esportista i la seva vocació per practicar l'escalada de la manera més tradicional possible. La directora del CFA, Marta Edo, expressa que l'esportista barcelonina és "una persona amb molt de carisma i amb un perfil molt potent", que concorda amb el missatge que volen donar als alumnes: "que l'important és l'esforç, proposar-te un objectiu i fer servir el poder de la ment per assolir-lo".

L'escola d'adults de la Seu ofereix un ventall variat de cursos, amb especial atenció a la informàtica, els idiomes i els cursos d'accés a estudis superiors o bé per obtenir el graduat d'Educació Secundària.

Sílvia Vidal, llicenciada en Educació Física per l'INEFC, es va iniciar en els esports de muntanya a través del Raiverd, el primer raid d'aventura organitzat a Catalunya a la dècada de 1990. Més endavant s'ha fet coneguda per les seves fites en el món de l'escalada extrema, tot duent a terme vies de gran dificultat arreu del món, molt sovint en solitari, amb el material mínim i fent bibacs en plena paret.

Nascuda el 1970, Vidal ha obert algunes de les seves principals vies al Pirineu i el Prepirineu, en punts com ara el Congost de Mont-Rebei, Vilanova de Meià, Terradets i el Pedraforca, però també a Montserrat o als Picos de Europa. Alhora, l'esportista catalana ha fet viatges d'escalada a les principals serres d'Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i l'Himalaia. Enguany ha protagonitzat un dels capítols del nou programa de TV3 'Aire lliure', presentat per l'atleta Núria Picas.

Mostrar formulari de contacte