L'Escola Agrària del Pirineu ofereix sessions formatives en línia sobre conreu de bolets i alimentació d'abelles
La primera activitat és a càrrec del micòleg Enric Gràcia i es farà dimarts vinent, i la segona serà els dies 13, 20 i 27 de febrer. La inscripció és gratuïta
L'Escola Agrària del Pirineu, a Bellestar, organitza aquest mes de febrer quatre noves jornades formatives adreçades a professionals del sector primari. Tres de les sessions estaran dedicades a l'alimentació de les abelles. Les activitats seran en línia -per internet- i l'horari d'inici, en tots els casos, és a les 5 de la tarda.
La primera proposta és sobre el conreu de bolets i s'adreça a persones que es vulguin iniciar en aquesta activitat com a negoci. Es farà dimarts vinent, dia 9, i serà a càrrec del conegut micòleg Enric Gràcia, doctor en Micologia i referent mundial en la matèria. Gràcia explicarà els punts claus per iniciar una empresa centrada en la producció i venda de bolets. La introducció la farà Núria Duró, professora de l'EAP. Al final hi haurà un torn obert de paraula.
Pel que fa a les sessions sobre alimentació de les abelles, la primera serà sobre nutrició social, dissabte 13 de febrer. S'hi explicarà els aspectes bàsics que cal tenir en compte en l'apicultura. La segona activitat, el 20 de febrer, estarà dedicada a les estratègies per aprofitar la flora silvestre i dels conreus. S'analitzarà com afecta a les abelles la diversitat de recursos i les seves discontinuïtats al llarg de l’any. Finalment, la tercera sessió, el 27 de febrer, avaluarà l’estat nutricional de les colònies d’abelles, els tipus d’aliments artificials i els criteris per a la seva utilització.
Aquestes tres jornades formatives seran a càrrec de Jaume Cambra, apicultor i doctor en Biologia, i la introducció la farà Nati Valls, professora de l'Escola Agrària.
La inscripció per a qualsevol de les quatre formacions és gratuïta. Es pot tramitar al web de RuralCat (http://ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt). Se'n pot demanar més informació al telèfon de l’Escola Agrària del Pirineu (973 352 358) o al correu nvalls@gencat.cat.