Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Sant Miquel de Peramola 'adopta' el Roc de Rumbau

L'Escola Sant Miquel de Peramola 'adopta' el Roc de Rumbau

El centre participa del projecte del Departament d'Ensenyament per implicar els infants en la difusió i preservació d'elements locals. El jaciment guarda pintures rupestres declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
Escolars de Peramola, al Roc de Rumbau
06/06/2016 16:20

L’Escola Sant Miquel de Peramola participa del projecte “Apadrinem el nostre patrimoni”, del Departament d’Ensenyament, amb diverses activitats al voltant del Roc de Rumbau, on es troben unes pintures rupestres declarades Patrimoni de la Humanitat i protegides per la UNESCO.

L’elecció d’aquest element patrimonial ha estat tant per la seva importància com el posar en valor i difondre el patrimoni que posseeix el municipi. Pel seu estudi i coneixement, des del curs 2014-15 s’han anat programant, amb el suport del Grup d’Arqueologia de Peramola, diversos tallers i activitats orientades a conèixer tant les pintures com el període històric en què es van realitzar. Així, els nens i nenes de l’escola estant aprenent com era la vida a la prehistòria, les eines utilitzades i els diferents tipus d’art d’aquest període.

A més a més del treball d’aula, el projecte s’obre a tota la comunitat amb l’organització de la Festa de la Prehistòria. Va consistir en una visita guiada a les pintures rupestres del Roc de Rumbau amb l’alumnat com a guia expert. Els infants van realitzar una explicació de l’art rupestre i tallers de pigments prehistòrics i d'ornamentació prehistòrica. En la celebració també es va realitzar una petita exposició fotogràfica que recollia imatges de les diferents activitats i tallers duts a terme durant tot el curs.

Aquest curs el centre continua l’estudi de l’element patrimonial amb el suport de l’Ajuntament, el Grup d’arqueologia de Peramola i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte