Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'església d'All tindrà una còpia de la talla de la seva Mare de Déu

L'església d'All tindrà una còpia de la talla de la seva Mare de Déu

Política Territorial invertirà 10.440 euros en la reproducció de l'original, que s'exposa al MNAC

19/03/2008 18:36

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques invertirà 10.000 euros en una reproducció de la talla de la Mare de Déu d'All, que s'exposa al MNAC. Així, la figura es podrà tornar a veure al seu emplaçament original, a l'església d'All, al municipi cerdà d'Isòvol.

Per tal de dur a terme aquesta reproducció, el DPTOP ha signat un conveni amb el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Universitat de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i el Consell Comarcal de la Cerdanya. D’aquesta manera, es completaran les tasques de restauració del conjunt eclesiàstic, construït al segle XII i propietat del Bisbat d’Urgell.

La iniciativa s’emmarca en el projecte que impulsa el DPTOP per tal d’implantar reproduccions de diverses obres d’art romànic en els seus emplaçaments originals, normalment esglésies del Pirineu català.

Els consells comarcals de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà van sol·licitar en el seu moment acollir-se a aquesta iniciativa tot proposant actuacions concretes, una de les quals era la restitució a l’església de Santa Maria d’All d’una còpia de la seva Mare de Déu.

La Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona serà l’encarregada de dur a terme la reproducció, amb resina i pintada a l’oli, que es reduirà un 4% respecte a l’original. Igualment, elaborarà un facsímil interactiu digital que recrearà la peça en tres dimensions. En conjunt, es preveu que aquesta feina es perllongui durant un període de tres mesos.

El conveni signat preveu la constitució d’una comissió de seguiment amb la presència de totes les parts que establirà l’horari en què es podrà visitar la reproducció exposada per tal de garantir la compatibilitat amb les celebracions litúrgiques.

Mostrar formulari de contacte