Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Espai El Passadís exposa el projecte de recuperació de la muralla de Castellbò

L'Espai El Passadís exposa el projecte de recuperació de la muralla de Castellbò

L'arquitecte urgellenc Andreu Canut planteja la recuperació de la fortificació medieval de la vila Algunes cases antigues del poble conserven restes de la fortificació medieval

01/09/2011 16:57

L’espai d’exposicions El Passadís, a l’Oficina Jove de la Seu d’Urgell, presenta una mostra sobre el projecte de recuperació de la muralla medieval de Castellbò. El treball és obra del jove arquitecte urgellenc Andreu Canut.

La idea de refer l’antiga fortificació d’aquest nucli de l’Alt Urgell va servir a Canut per elaborar el seu projecte de final de carrera. El treball tècnic planteja una actuació sobre diversos espais i cases de la petita població alturgellenca amb un doble objectiu. En el vessant històric, el treball vol tornar a situar en l’imaginari col.lectiu un element molt identificatiu de l’època medieval, en què Castellbò era cap del Vescomtat del mateix nom.

n el vessant pràctic, es vol dotar la muralla d’un nou atractiu i dissenyar un conjunt de “petits equipaments que resolguin la carència de serveis de la vall, adequats a les característiques del poble”, segons descriu l’autor.

Avui en dia a Castellbò es conserva una torre de la muralla, d'angles arrodonits, i també fragments dels antics murs, que en alguns casos són dins de les cases, algunes de les quals daten dels segles XV i XVI. Les construccions mantenen les típiques parets o envans de guix i llosa, reforçats per bigues de fusta en forma d'aspa.

L'exposició ‘Equipaments per a la recuperació de la muralla de Castellbò’, d’Andreu Canut, es pot visitar de dilluns a divendres, d’11.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 19.00 hores, a l'Oficina Jove, al Camí de la Palanca, s/n, de La Seu d'Urgell. L'entrada és lliure. L’espai El Passadís està destinat especialment a acollir exposicions sobre treballs o experiències protagonitzats per joves de la Seu i l’Alt Urgell, en àmbits com ara la fotografia, la pintura, l’arquitectura o els viatges.

  • Andreu Canut - La muralla de Castellbò
    Andreu Canut - La muralla de Castellbò
  • Andreu Canut
    Andreu Canut

Mostrar formulari de contacte