Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Espai Ermengol ha rebut més de 9.000 visitants el primer any de funcionament

L'Espai Ermengol ha rebut més de 9.000 visitants el primer any de funcionament

El Museu de la Ciutat vol consolidar-se ara amb l'organització d'activitats La majoria d'usuaris són catalans, però també destaca la presència de francesos i nord-americans

Espai Ermengol - 1r aniversari
Espai Ermengol - 1r aniversari
16/04/2012 12:25

L'Espai Ermengol ha rebut un total de 9.193 visitants en el primer any de funcionament, una mitjana de 25 per dia. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha fet avui dilluns un balanç positiu d'aquests dotze mesos del Museu de la Ciutat, que creu que ha estat una inversió encertada.

Batalla conclou que el nou recinte ha tingut una bona rebuda i ajuda a consolidar l'oferta turística del centre de la ciutat. L'oficina de turisme que hi ha a la planta baixa també s'ha consolidat com a punt d'informació per als visitants que arriben al casc antic i ha rebut milers de consultes.

Pel que fa a les dades, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Pallarès, ha detallat que la majoria de visitants són de Catalunya mateix (63%). D'aquests, un 35% provenen de la demarcació de Barcelona. Els turistes d'altres estats de la Unió Europea (16%) tenen més pes que els de la resta de l'Estat espanyol (8%). I dels europeus, un 68% són francesos. També destaca la presència de grups dels Estats Units, que han suposat un 11% de les entrades. La majoria s'allotjaven a l'Hotel El Castell. Pallarès també ha esmentat l'organització de visites guiades.

De cara a aquest segon any, l'objectiu de l'Espai Ermengol és incrementar la seva notorietat amb l'organització d'activitats. La directora del centre, Urgell Escribà, ha avançat que s'està preparant per al mes de maig un cicle de xerrades sobre la història local. Es faran els dimecres a les 8 del vespre. Escribà també ha recordat que el Museu s'incorpora enguany a les Rutes Guiades a la Seu i Comarca, amb l'organització de tres rutes temàtiques sobre el formatge durant el juliol.

En la mateixa línia, s'ha arribat a un acord amb la Cooperativa Cadí per fer dins del museu visites explicatives del funcionament de la fàbrica, atès que a les instal·lacions de la companyia no es poden organitzar per motius d'higiene.

En el balanç de l'any també s'ha destacat les activitats ja organitzades, com ara una xerrada sobre les obres locals presents al MNAC, amb Damià Martínez, una gincana per descobrir la ciutat i la promoció PassaPorts per visitar tots els museus del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte