Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lidl estudia obrir un supermercat a la Seu d'Urgell

Lidl estudia obrir un supermercat a la Seu d'Urgell

L'empresa planeja instal·lar-se en un terreny de la zona del parc de Bombers, a l'entrada est de la ciutat, però l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ja ha descartat aquesta possibilitat perquè considera que no respon al seu model de ciutat
Entrada est de la Seu d'Urgell (Foto: arxiu)
19/05/2021 18:40

L'empresa de supermercats Lidl estudia obrir un establiment a la Seu d'Urgell. Segons ha publicat aquest dimecres el Diari d'Andorra, la multinacional alemanya analitza la viabilitat de construir l'establiment i el principal argument que ha valorat és la proximitat de la capital de l'Alt Urgell a Andorra i també a la Cerdanya.

Les mateixes informacions apunten que Lidl té una voluntat "ferma" de tirar endavant aquest projecte i que ja hauria estudiat també a quin indret es vol ubicar. Aquest seria la zona del parc de Bombers, a l'entrada est de la ciutat, en uns terrenys que estan qualificats com a terciari-logístic i que per tant poden acollir una activitat com aquesta.

Actualment Lidl compta amb desenes d'establiments arreu de Catalunya, on ha augmentat la seva presència els darrers anys. Només a la ciutat de Barcelona en té una vintena. Fora de les grans ciutats, s'instal·la sobretot en espais amplis, amb aparcament gratuït i al costat dels principals eixos viaris. Els més propers a la Seu són actualment els de Solsona, Berga, Ripoll i Èguet (Alta Cerdanya). La cadena es caracteritza per oferir productes alimentaris a preus molt reduïts i per fer de manera periòdica promocions d'articles no alimentaris, amb un model semblant al de Mercadona, ja present a la Seu des de l'any 2015.

Proposta descartada

En relació amb el projecte anunciat, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha avançat aquest dimecres que la possible proposta del supermercat Lidl serà descartada, "perquè no respon al model de ciutat pel qual s'està treballant". L'alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, ha asseverat que "l'objectiu actual és donar prioritat al petit comerç del centre històric i de l'eixample sense augmentar l'oferta de centres comercials als afores".

Tot i que el batlle ha reconegut que diversos promotors han sol·licitat anteriorment instal·lar-se al municipi, ha insistit en el fet que la resposta "sempre ha estat negativa". Pel que fa a Lidl, Fàbrega ha afegit que no hi ha cap petició oficial d'aquesta cadena per ubicar-se a la Seu.

Mostrar formulari de contacte