Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'IECAU continua el cicle d'actes de commemoració del seu desè aniversari

L'IECAU continua el cicle d'actes de commemoració del seu desè aniversari

L'entitat alturgellenca organitza aquest cap de setmana a Oliana una conferència sobre els escolapis i una visita guiada pel poble d'Arsèguel. Membres de l'institut també participaran en un recorregut guiat pel carrer dels Canonges. Lluís Obiols presentarà a Puigcerdà el llibre 'El Govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI'

IECAU
IECAU
14/08/2019 18:20

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU) participarà en quatre activitats divulgatives arreu de l'Alt Urgell i a la Cerdanya des d'aquest dissabte i fins dilluns vinent.

La primera proposta serà dissabte, 17 d'agost, a les vuit del vespre, al Casal de Jubilats Nostra Senyora dels Àngels d'Oliana. Es tracta de la conferència "Els escolapis a Oliana. La segona escola municipal de Catalunya", que anirà a càrrec de Joan Florensa i Aniol Noguera. La xerrada, inclosa en el cicle commemoratiu del desè aniversari de l'IECAU, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Oliana i de l'Escola Pia de Catalunya. Durant l'acte també es presentarà el llibre "Les arrels de l'Escola Pia al Pallars Jussà. Josep Calassanç, oficial de Tremp", escrit pels mateixos conferenciants.

D'altra banda, diumenge 18 d'agost, a les dotze del migdia, davant de l'església d'Arsèguel, s'iniciarà una visita guiada pel poble d'Arsèguel. L'activitat la dirigirà l'historiador urgellenc Lluís Obiols i Perearnau. La proposta també forma part dels actes commemoratius del desè aniversari de l'entitat alturgellenca i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arsèguel.

El mateix diumenge, a dos quarts d'una del migdia, a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell, està prevista la sortida de la visita guiada "El carrer dels Canonges del segle XIX", a càrrec de Pilar Aláez i Climent Miró. En aquest cas, la iniciativa s'inclou en els actes de la Festa del Carrer dels Canonges.

Finalment, dilluns 19 d'agost, a les set de la tarda, al Museu Cerdà de Puigcerdà, es farà la presentació del llibre "El govern de la Ciutat d'Urgell al segle XVI. Jeroni Grau i el seu tractat per al govern municipal", de Lluís Obiols i Perearnau. L'activitat, organitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya, forma part del cicle "A l'estiu, Recerca't".

Mostrar formulari de contacte