Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'INEFC Pirineus s'afegeix al 25-N amb la lectura d'un manifest

L'INEFC Pirineus s'afegeix al 25-N amb la lectura d'un manifest

El centre universitari urgellenc posa el focus en l'equitat i vol contribuir a potenciar-la a l'Alt Urgell. Per això, compten amb una Comissió d'Igualtat interna

Lectura del manifest d'INEFC Pirineus amb motiu del 25-N
Lectura del manifest d'INEFC Pirineus amb motiu del 25-N
28/11/2022 18:05

L'INEFC Pirineus s'ha afegit aquest dilluns als actes amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, amb la lectura d'un manifest propi. Al migdia, alumnes del centre universitari de la Seu d'Urgell han sortit a la plaça de les Monges per llegir el text que ha preparat aquesta institució amb motiu del 25-N, que es commemorava aquest divendres passat.

La directora d'INEFC Pirineus, Sílvia Puigarnau, ha explicat a RàdioSeu que aquest manifest posa el focus en "l'equitat" i en la voluntat que tenen de contribuir-hi a escala local, tant a la Seu com a la comarca de l'Alt Urgell.

En aquest sentit, Puigarnau ha recordat que a nivell intern compten amb una Comissió d'Igualtat, dins la qual hi ha un representant de cada curs, un membre del personal d'administració i un professor. Aquest òrgan impulsa activitats vinculades tant a la igualtat com a la prevenció de l'assetjament o a la inclusió d'aquests criteris en el currículum acadèmic. La també professora i atleta de competició espera que això "ajudi a millorar els plans d'estudi i a conscienciar la població que tenim un llarg camí per endavant, tot i que ja se n'ha fet molt".

Alt percentatge d'alumnat femení

Sobre aquests objectius, des del centre formatiu a la Seu han volgut posar en valor especialment l'alta presència femenina a les seves aules. De fet, en l'estrena del nou CAFE especialitzat en esports de muntanya i riu, l'any passat, INEFC Pirineus va ser notícia perquè a la primera promoció gairebé el 50% dels 40 alumnes eren noies. Enguany, a la segona promoció, aquest percentatge ha baixat una mica però tot i això es manté per damunt del 30%. Per això, Sílvia Puigarnau anima a que més noies se sumin als estudis superiors d'educació física, ja sigui a la Seu o bé als centres de Lleida i Barcelona.

Mostrar formulari de contacte