Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'INEFC Pirineus s'estrena a la Seu d'Urgell amb la voluntat de suposar "un abans i un després" per al territori

L'INEFC Pirineus s'estrena a la Seu d'Urgell amb la voluntat de suposar "un abans i un després" per al territori

La secretària general de l'Esport, Anna Caula, lloa la paritat assolida entre els alumnes dels estudis, que veu com a "peça fonamental" per "feminitzar" l'esport

15/09/2021 17:40

El Parc del Segre de la Seu d'Urgell ha acollit aquest dimecres l'acte d'inauguració oficial del nou centre d'INEFC Pirineus, on quaranta alumnes han començat el primer curs del grau universitari de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE). La secretària general de l'Esport, Anna Caula, ha assegurat que aquests estudis suposaran "un abans i un després" de cara a donar "riquesa i vida" al territori com, ha afegit, al seu dia ho van ser les instal·lacions del Ràfting Parc que es van posar en marxa pels Jocs Olímpics de Barcelona 92. A més, ha afirmat que és un "orgull" que la meitat dels estudiants siguin noies i ha dit que tot plegat ho veu com una "peça fonamental" per aconseguir fer més passos per "feminitzar" l'esport.

Caula ha destacat que l'INEFC Pirineus "no és un projecte qualsevol", tant pel fet que suposa obrir un tercer centre a Catalunya i apostar per fer-ho a la Seu d'Urgell com perquè aquest estigui "associat a l'emoció". En aquest sentit, ha explicat que va en la línia d'aprofitar la "singularitat" per tirar endavant una proposta diferent. Per la seva banda, el director de l'INEFC, Eduard Inglés, ha assegurat que la posada en marxa dels nous estudis és "un somni fet realitat" i que espera que les "mirades il·lusionades" dels quaranta alumnes de la primera promoció serveixin per crear-ne de nous.

Mentre, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha posat en valor el fet que en quatre anys hi haurà més de 200 persones cursant els estudis de CAFE a la Seu d'Urgell, el que suposa una font per atreure "talent" a les comarques del Pirineu. També ha demanat "compromís" als alumnes i l'ha reclamat a les institucions per a què donin suport als nous estudis i les universitats. D'altra banda, el diputat de la corporació provincial Marc Baró ha destacat la inversió que fa la Diputació de Lleida en el centre per fer que "el Pirineu no sigui només un lloc on es practiquen esports de muntanya, sinó que sigui un lloc on s'estudiïn, s'investiguin i es millorin".

Finalment, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, s'ha dirigit als alumnes per dir-los que tot just comença una "etapa apassionant" per ells en la qual "formaran part de la vida de la Seu d'Urgell". En aquest sentit, ha afirmat: "Us regalem el nostre tresor", i ha detallat que aquest està conformat pel Parc del Segre, les instal·lacions esportives municipals, un miler de quilòmetres de pistes forestals, les estacions de nòrdic i les d'alpí que hi ha a la Cerdanya i a Andorra. També ha volgut agrair l'esforç de les institucions que s'han implicat en el projecte "remant en la mateixa direcció" per fer-lo possible.

Acte inaugural

Actes d'acollida i un raid d'aventura

Els nous estudis de l'INEFC Pirineus han arrencat aquest dimarts amb un seguit d'actes d'acollida i un un raid d'aventura de 24 hores. Pel que fa a les aules, provisionalment s'ubiquen al Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell a l'espera que es construeixi un nou edifici. Cal tenir en compte que, durant el mes de juny, es van rebre un total de 567 sol·licituds per cobrir les 40 places ofertes aquest primer any. D'entre els alumnes que el comencen, una bona part són provinents de diferents punts del Pirineu, tant de Catalunya com Navarra, el País Basc i França.

  • Inauguració d'INEFC Pirineus (Foto: ACN)
    Inauguració d'INEFC Pirineus (Foto: ACN)
  • Alumnes de l'INEFC Pirineus en la inauguració (Foto: ACN)
    Alumnes de l'INEFC Pirineus en la inauguració (Foto: ACN)

Mostrar formulari de contacte