Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Institut d'Estudis Ilerdencs vol enfortir la relació amb els Països Catalans i la presència al territori

L'Institut d'Estudis Ilerdencs vol enfortir la relació amb els Països Catalans i la presència al territori

Montse Macià ha estat presentada com a nova directora de l'ens, en substitució de Josep M. Solé i Sabaté

22/07/2015 18:40

Reforçar encara més la presència a tota la demarcació i enfortir la relació amb els Països Catalans, són dos dels eixos estratègics que l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) desenvoluparà els propers quatre anys. Així ho han explicat aquest dimecres el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la nova directora de IEI, Montse Macià, després de la reunió que han mantingut.

Reñé ha manifestat la seva satisfacció pel fet que la Montse Macià hagi acceptat incorporar-se com a directora de l’IEI. “És una persona que viu amb intensitat el món de la cultura i és una gran representant del que volem que sigui l’IEI com a casa de la cultura de les comarques de Lleida”, ha indicat Reñé.

L’IEI continuarà treballant per mantenir i reforçar la seva presència i relació amb els ajuntaments, consells comarcals, entitats i associacions del territori “perquè tothom senti seu l’Institut d’Estudis Ilerdencs”. Reñé també ha reiterat la voluntat “d’establir i enfortir cada cop més les relacions amb els Països Catalans” per donar més consistència a la cultura catalana.

De la seva part, Macià ha explicat que el territori és l’eix vertebrador on pivota tota l’acció del president Reñé i l’IEI continuarà treballant per potenciar la seva presència arreu. A nivell intern es posaran més en valor les grans col·leccions de l’IEI, com la de Botànica, Paleontologia o el llegat d’Emili Pujol, “que suposen un potencial patrimonial de primer nivell”, ha afegit la nova directora.

Macià ha afirmat que “continuaran valorant les potencialitats i singularitats d’aquest territori tan ric en patrimoni cultural” alhora que enfortiran les relacions amb el Patronat de Turisme per tal de desenvolupar un treball transversal. Montse Macià ha estat recentment nomenada en substitució del fins ara director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté.

Mostrar formulari de contacte