Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llebot dubta de la utilitat del límit de velocitat a 80 km/h

Llebot dubta de la utilitat del límit de velocitat a 80 km/h

En declaracions a RàdioSeu, el catedràtic creu que seran més freqüents els casos d'hiverns amb poca neu

11/07/2007 12:24

El catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona Josep Enric Llebot va posar en dubte, ahir a la Seu, la utilitat de la limitació de velocitat a 80 km/h a bona part de l'àrea de Barcelona. Llebot va inaugurar ahir al vespre els cursos d'estiu de la Universitat de Lleida.

En declaracions a RÀDIOSEU, l'expert en canvi climàtic va afirmar que una velocitat més baixa pot ajudar a reduir les emissions de gasos. Però, alhora, dóna la raó als conductors que consideren massa baix el límit de 80 km/h. Llebot corrobora que aquesta limitació produirà més retencions i més moments d'arrencada i parada, i que per tant l'argument ecològic és, com a mínim, qüestionable. En aquest sentit, creu que la Generalitat "ha actuat amb massa ortodòxia".

Pel que fa al Pirineu, Llebot va confirmar les teories segons les quals els casos d'hiverns amb poca neu seran més freqüents. Si fins ara éren cada 10 o 15 anys, en un futur podrien ser cada 5 o 6 anys. La causa principal és l'eixamplament periòdic de l'anticicló de les Açores, que desplaça els corrents atlàntics cap al nord. Tot i això, el catedràtic creu que les estacions d'esquí poden seguir existint, perquè la resta d'hiverns seguiran sent freds i amb neu.

  • Josep Enric Llebot
    Josep Enric Llebot
  • Universitat d'Estiu
    Universitat d'Estiu

Mostrar formulari de contacte