Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lleida és l'única demarcació catalana que redueix la xifra d'empreses que tanquen en l'últim any

Lleida és l'única demarcació catalana que redueix la xifra d'empreses que tanquen en l'últim any

18/08/2011 11:02

Les comarques de la demarcació de Lleida són les úniques a Catalunya que han aconseguit reduir el ritme de dissolució de societats en l'últim any. De fet, segons dades de l'Institut d'Estadística espanyol, només sis empreses han tancat durant el mes de juny, cosa que significa un 65% menys de les que es van dissoldre el mateix mes de l'any passat, que van ser quinze. Durant aquest any han tancat 121 empreses, mentre que en el primer semestre de l'any 2010 ja se n'havien clausurat 185, el que suposa una reducció del 34,6%. De fet, aquest juny ha estat un dels millors mesos de l'any: si ho comparem amb el maig, la reducció de tancaments de societats és del 62,5% (de 16 a 6).

Pel que fa a la creació d'empreses, Lleida també lidera la classificació catalana. Mentre que el juny de l'any passat se'n van crear 47, aquest juny se n'han registrat 61 de noves, un 29,8% més, la millor dada de totes les demarcacions catalanes.

El tancament d'empreses augmenta un 10% a Catalunya

Un total de 191 empreses han tancat durant el mes de juny d'aquest any a Catalunya. El mateix mes de l'any passat se'n van dissoldre 175, el que significa un augment del 9,1% interanual, segons dades de l'INE. De fet, si se sumen les dades dels sis primers mesos de l'any s'aprecia que 1.413 empreses han hagut de tancar respecte les 1.350 que ho van fer durant el primer semestre del 2010, el que es tradueix en un augment del 4,6%. Per altra banda, el nombre de societats creades continua creixent, tot i que a un ritme moderat: durant el mes de juny se n'han creat 1.299, un 2,8% més que el mateix mes del 2010, quan se'n van registrar 1.264 de noves.

Altres dades de l'INE reflecteixen que hi ha un petit canvi de tendència pel que fa al tancament de societats entre els mesos de maig i juny d'aquest any, ja que s'han dissolt un 8,6% menys d'empreses a Catalunya. Tot i això, aquest canvi no es nota en la creació de noves empreses, que de maig a juny ha caigut un 15,7%.

Mostrar formulari de contacte