Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lliurades onze claus dels horts socials a persones grans de la Seu

Lliurades onze claus dels horts socials a persones grans de la Seu

La principal novetat és que els hortolans podran conrear la seva parcel·la durant tres anys Els beneficiaris també han rebut un reglament per fer un ús correcte de l'espai

09/06/2015 17:35

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de Gent Gran, Montserrat Bonet, han lliurat aquest dimarts les claus dels horts socials a 11 padrins de la ciutat. Aquests beneficiaris disposaran a partir d'ara una parcel·la per cultivar hortalisses, verdures o flors. Els productes s'hauran de destinar a usos familiars.

L'acte de lliurament ha tingut lloc a l'entrada d'aquests horts, de propietat municipal, que es troben situats a l'Horta del Valira de la Seu d'Urgell. Albert Batalla ha felicitat els nous hortolans, remarcant que es tracta d'una “bona experiència”. I ha afegit: "D'aquesta manera, es continua a la Seu amb una tradició molt arrelada: tenir un hort propi”. L'alcalde urgellenc ha instat el padrins a treure el màxim profit possible de l'espai, "gaudint d'un agradable entorn natural, a tocar del riu Valira”.

Tres anys sense interrupcions

Els beneficiaris també han rebut el reglament per fer un ús correcte de l'hort. En aquest sentit, la regidora de Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha explicat les novetats que presenten les bases i ha incidit en el fet que la llicència gratuïta a precari que s'atorga als padrins "passa de dos a tres anys, sense interrupcions, fins al 30 de novembre de 2018".

Els requisits que han de complir els beneficiaris dels horts socials són: tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d'Urgell; no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort. L'ús de les parcel·les és a títol personal.

Mostrar formulari de contacte