Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lliurats els premis de la primera edició del concurs de contes Joles Sennell

Lliurats els premis de la primera edició del concurs de contes Joles Sennell

Guiomar Galindo Solé (categoria A), Roger Valls Montserrat (categoria B), Pau Martí Clotet (categoria C), Roger Gravet Choy (categoria D) i Olga Lacoma Asensio (categoria E), guanyadors del certamen

Guanyadors del I Premi Joles Sennell
Guanyadors del I Premi Joles Sennell
05/11/2016 16:40

La Biblioteca Sant Agustí ha acollit aquest dissabte, 5 de novembre, el lliurament dels premis als guanyadors de la primera edició del concurs de contes infantils Joles Sennell, continuació del certamen Contes que compten, que va endegar-se el 2009. L'acte ha comptat amb la presència de la tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, a més de representants de les institucions i empreses col·laboradores.

Com en els darrers anys, el concurs literari, promogut per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, ha comptat amb cinc categories, segons l'edat dels autors. Pel que fa a la categoria A, dels 10 als 11 anys, el conte guanyador ha estat La dona de cristall, escrit per Guiomar Galindo Solé, de la Seu d’Urgell. El també urgellenc Biel Balcells Vilaseca ha estat l’autor de la història finalista, L’esquirol de la Basseta.

En la categoria B, dels 12 als 13 anys, s'ha premiat el conte Gràcies família, de Roger Valls Montserrat, del Pla de Santa Maria (Alt Camp). D'altra banda, l'autora del relat finalista ha estat una jove de Bar, Zoa López Pastó, amb Un poble molt important.

En les categories C i D, dels 14 als 15 anys, i dels 16 als 17 anys, només s’ha triat un guanyador. En el primer cas ha estat premiat Pau Martí Clotet, de la Seu d’Urgell, amb el conte Transformacions. Pel que fa a la categoria D, el jurat ha triat la història El petit pageset de Cadí, escrita també per un jove de la capital de l’Alt Urgell, Roger Gravet Choy.

Finalment, el conte guanyador de la categoria E ha estat Un monstre sota el matalàs, d’Olga Lacoma Asensio, de Valldoreix. Ruth Tormo Benavent, de Sant Feliu de Llobregat, ha estat l'autora del conte finalista: Gats enriolats.

Col·laboradors i patrocinadors del concurs literari

En la realització del concurs, en el qual s’ha rebut més d’una seixantena de contes, hi ha col·laborat el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya i la Llibreria Patalín. Els patrocinadors han estat La Caixa, el Banc de Sabadell, Microseu, Grau i Grau S.L., la Mútua Comarcal de la Seu d'Urgell i Cinemes Guiu.

L'organització del certamen literari també compta amb la implicació de la Llibreria Fiord, la Llibreria Purgimon, la Llibreria Salvat, el Banc Santander-BBVA, la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Edicions Salòria. El valor dels premis ha superat enguany els 1.700 euros.

Nova etapa

El concurs Joles Sennell, que pren el relleu del certamen Contes que compten, s’ha plantejat com un homenatge a Pep Albanell, mitjançant el seu pseudònim literari. Albanell ha dedicat bona part de la seva trajectòria a la literatura juvenil i infantil i, a més a més, actualment és Escriptor de Capçalera de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu, ciutat on va viure precisament durant la infància i l'adolescència i amb la qual sempre ha mantingut el contacte.

Jurat

El jurat del concurs ha estat format per Josep Albanell, autor de capçalera de la Biblioteca Sant Agustí; Laura Casanovas, guanyadora de la categoria d’adults d’una edició anterior; Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l'Alt Urgell; Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Lluís Obiols, llibreter; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu; Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya; Montse Rollán, una de les impulsores del concurs i bibliotecària de la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera; i Gemma Sampons, bibliotecària.

GALERIA D'IMATGES

Mostrar formulari de contacte