Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llívia organitza els concursos de Rams de Flors de Muntanya i de Fotografia de Flora Cerdana

Llívia organitza els concursos de Rams de Flors de Muntanya i de Fotografia de Flora Cerdana

El primer certamen consisteix a presentar un ram natural. El segon, amb la col·laboració del GRC, ret homenatge al divulgador de la botànica Esteve Sais

Concurs de Rams de Flors de Muntanya a Llívia
Concurs de Rams de Flors de Muntanya a Llívia
07/08/2018 18:09

Llívia organitza novament, el 15 d'agost, el Concurs de Rams de Flors de Muntanya i el Concurs de Fotografia de Flora Cerdana 'Esteve Sais', dedicat a les flors naturals de Cerdanya. El concurs de rams, que enguany celebra la seva 36a edició, va aplegar l'any passat una trentena de participants, mentre que el de fotografia, de celebració més recent i que s’organitza conjuntament amb el Grup de Recerca de Cerdanya (GRC), va reunir 15 aficionats a l’edició 2017.

En el cas del concurs de rams, la recepció dels manolls serà de les 10 del matí a les 3 de la tarda a les escoles de Llívia. Hi ha dues categories de concursants: infantils (fins a 14 anys) i adults (més de 15 anys). Cada concursant pot presentar només un ram, els quals no poden contenir cap flor en perill d’extinció o cultivada. Cada ram ha d’estar compost, com a mínim, per tres tipus diferents de flor fresca (no flors protegides ni seques). Hi haurà tres premis per a cada categoria i dos premis especials: pel ram amb més varietats de flors i pel ram amb el nom de les flors.

Concurs de fotografia

El concurs de fotografia es va instaurar ara fa dos anys. El juny de 2015 va morir Esteve Sais, un berguedà aficionat a la botànica que col·laborava amb entitats com ara eFlora o l’Associació d’Orquidologia de Catalunya i que acompanyava el Grup de Recerca en moltes sortides florals per la Cerdanya i el Capcir, a la recerca de noves espècies de flors per poder-les fotografiar. Per participar-hi, només cal enviar entre 1 i 3 fotografies impreses amb uns determinats requisits especificats a les bases del concurs.

Les flors fotografiades han de ser naturals (no se n'acceptaran de cultivades) i haver estat fotografiades a la Cerdanya, el Capcir o el Baridà. Cal especificar el lloc on van ser captades les imatges. Un jurat rvalorarà tant la qualitat de la fotografia com la raresa de la flor.

Mostrar formulari de contacte