Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lluís Recoder anuncia la compra de dos nous trens per a la línia de la Pobla

Lluís Recoder anuncia la compra de dos nous trens per a la línia de la Pobla

El conseller afirma que l'operació permetrà deixar de dependre de Renfe i millorar el servei
16/02/2012 16:48

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha anunciat que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) comprarà dos trens per a la línia de tren de la Pobla de Segur. Això permetrà, a partir de l'any 2013, retirar-li la gestió a Renfe i que l'empresa pública catalana pugui decidir amb plena llibertat com la gestiona.

Recoder responia així a una interpel·lació del PSC al Parlament sobre el futur de la línia. El conseller ha retret als socialistes els defectes de l'acord pres en el seu moment amb l'Estat, així com el fet que el tripartit va deixar de gastar 28 milions que ja estaven pressupostats per millorar la línia.

El titular de Territori ha negat categòricament que vulguin tancar la línia, i ha esgrimit la compra dels dos trens com a prova. I és que actualment FCG té la cessió de la línia, però no els trens, que segueixen sent de Renfe. Amb el canvi, Ferrocarrils en podrà fer la gestió integral o bé concedir-la a un ens privat.

El PSC continua reclamant la recuperació de freqüències

Les explicacions no han convençut el PSC, que segueix denunciant la reducció a una sola freqüència diària en cada sentit. El grup socialista continua reclamant que es recuperi el servei anterior i que es millori les connexions amb l'AVE i els Avant.

El diputat pallarès Joaquim Llena ha afirmat que l'argument de rendibilitat esgrimit per CiU “provoca molta por a les comarques de muntanya", ja que pot portar també "al tancament d'escoles, CAPs o línies de transport". Llena hi ha afegit que "de fet ja ho estan fent” i continua dubtant de la voluntat de mantenir el tren.