Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Lluís Obiols presenta a la Seu d'Urgell 'La Guerra Gran al Pirineu'

Lluís Obiols presenta a la Seu d'Urgell 'La Guerra Gran al Pirineu'

El llibre, publicat per Anem Editors, es donarà a conèixer aquest dimecres, 14 de desembre, a les 7 del vespre, a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell

Presentació del llibre 'La Guerra Gran al Pirineu'
Presentació del llibre 'La Guerra Gran al Pirineu'
12/12/2022 11:45

Aquest dimecres, 14 de desembre, es farà a la Seu d'Urgell la presentació del llibre La Guerra Gran al Pirineu. El Llibre de Notes de la Seu d'Urgell (1791-1856), a càrrec del seu editor, Lluís Obiols Perearnau, coautor de l'obra juntament amb Josep Albert Planes Ball. L'acte tindrà lloc a les 7 del vespre, a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.

La Guerra Gran (1793-1795) és un dels conflictes bèl·lics menys estudiats al territori pirinenc malgrat l’abast que va tenir a tota la frontera amb França. Va enfrontar la monarquia hispànica i la naixent República francesa, filla de la revolució que havia tingut lloc el 1789 i que va suposar la fi dels Borbó i l'execució del rei Lluís XVI. El Llibre de Notes de la Seu d’Urgell, editat per Anem Editors, esdevé un dels testimonis més interessants de la contesa i les seves conseqüències pel seu gran detallisme en la narració dels esdeveniments.

La ressenya de l'obra indica que "es tracta d'un document únic que recull amb una gran precisió l’evolució del front bèl·lic amb els francesos, especialment a la Cerdanya i a la Seu d’Urgell, però també a la resta del Pirineu, fins al Rosselló i l’Empordà". Així mateix, mostra el dia a dia de la guerra i la manera de viure-la de la societat del moment. "Sense cap mena de dubte, una font inesgotable d’informació que ens parla del conflicte, els moviments de tropes, la societat, les creences, l’imaginari popular, l’evolució política o la transició de l’Antic Règim cap a l’estat modern", s'especifica.

El llibre ja es va donar a conèixer aquest mes passat a la Seu, a les jornades d'estudis que servien per commemorar el 200 aniversari de la Regència d'Urgell.

Mostrar formulari de contacte