Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Llum verd als pressupostos del 2010

Llum verd als pressupostos del 2010

El document pressupostari va rebre el suport de l’equip de govern (CIU i ERC) i d’ICV. El PSC-Progrés i el PP van abstenir-se L’oposició espera que el Pacte d’Austeritat corregeixi els comptes “en els quals encara no s’hi inclouen les retallades en despesa corrent”

Ple Pressupost Abril 2010
Ple Pressupost Abril 2010
13/04/2010 11:44

La Seu ha aprovat un pressupost de contenció de quinze milions i mig d’euros. El document pressupostari va rebre ahir durant el plenari municipal el suport de l’equip de govern (CIU i ERC) i d’ICV, mentre que el PSC-Progrés i el Partit Popular, van abstenir-se.

La proposta pressupostària, que segons el tinent d’Hisenda de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, “aposta pels aspectes socials i per la inversió en equipaments”, no va aconseguir el vot a favor del principal grup de l’oposició. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va assegurar que “el model que s’hi exposa divergeix del projecte de ciutat i de gestió que té el nostre partit”.

El PSC-Progrés va retreure a l’equip de govern la inclusió en el document pressupostari de la venda de parcel.les de propietat municipal per finançar despesa corrent i una previsió massa optimista dels ingressos. El grup socialista també es va oposar a l’externalització del servei de l’aigua i a la gestió d’HIULS, a més de a l’alta despesa en personal. Per últim, Ordeig va trobar a faltar “mesures per fomentar l’activitat econòmica i més accions per pal.liar els efectes de la crisi”.

Tot i així, Ordeig va puntualitzar que enguany s’ha optat per l’abstenció, ja que s’espera que el Pacte d’Austeritat corregeixi el document “en el qual encara no s’hi inclou les retallades en el capítol 1, 2 i 4, que s’hauran d’aplicar al llarg de l’any”.

Per la seva banda, Josep Maria Carles, d’ICV, tot i el seu suport als pressupostos, es va mostrar crític amb el funcionament de l’empresa de gestió urbanística HIULS S.L., i va instar l’equip de govern a incloure un seguit de mocions aprovades pel seu grup, com ara una proposta de protecció de patrimoni arquitectònic. També es va referir al replantejament del bus urbà i l'aplicació dels enterraments civils.

Al seu torn, el portaveu del PP, José Galindo Noriega, va reclamar la inclusió en els pressupostos d’enguany de la construcció de la nova pista d’exàmens per a motocicletes i va exigir la revisió de la plantilla de personal. Alhora, va criticar la despesa en material divers del consistori i en enviaments postals.

En relació amb les crítiques dels diferents grups polítics, el tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va dir que les mocions d’ICV es tindran en compte aquest 2010. També va assegurar que la nova pista de conducció que sol.licita el PP ja disposa de diners, tot i que no en una partida específica. Pel que fa a les reclamacions de Progrés, es va mostrar convençut que el pressupost aprovat permetrà fer front a les necessitats de la Seu d’Urgell, “en un moment en què s’enceta una nova filosofia de treball i gestió que portarà a obtenir uns bons resultats”.

Mostrar formulari de contacte