Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'ocupació hotelera a l'Alt Urgell, per sobre del 80% durant les festes nadalenques

L'ocupació hotelera a l'Alt Urgell, per sobre del 80% durant les festes nadalenques

El sector es mostra satisfet per la mitjana i assegura que no nota la reducció de les pernoctacions Al conjunt de l'Alt Pirineu els hotels han arribat al 95% el cap de setmana passat i les estacions d'esquí han venut uns 100.000 forfets

Hotel El Castell de Ciutat
Hotel El Castell de Ciutat
04/01/2010 18:10

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell s’ha mostrat molt satisfeta per l’ocupació registrada durant les festes de Nadal, un període que es clou aquest dimecres amb la diada de Reis. L’entitat xifra en més del 80% l’ocupació mitjana en el conjunt d’aquests dies a la comarca, amb la demanda màxima durant aquest cap de setmana passat, en què alguns hotels van penjar el cartell de complet.

El president de l’Associació d’Hostaleria, Miquel Àngel Sánchez, va confirmar ahir que els clients reserven cada vegada més a última hora, però remarca que això també pot provocar que en algunes dates n’hi hagi que es trobin amb la sorpresa de no tenir plaça a l’establiment desitjat.

Sánchez reconeix que la crisi es continua notant en el fet que “els visitants gasten menys i concentren les sortides de l’any en menys caps de setmana”. Pel costat positiu, l’Alt Urgell no nota la disminució de pernoctacions, cosa que els hotelers atribueixen al fet que “la comarca encara té molts atractius desconeguts per al gran públic”. Així, el president del gremi assegura que “els qui venen a la Seu per primera vegada en marxen encantats” i que complementen la visita a la ciutat amb les sortides a municipis veïns o bé a Andorra i la Cerdanya.

La immensa majoria de clients dels hotels alturgellencs són de l’Estat espanyol mateix, tot i que també hi ha una remarcable presència d’hostes francesos. En el balanç d’aquest any passat hi pesa especialment la celebració, al setembre, dels Mundials d’eslàlom en aigües braves, que van garantir el ple durant diversos dies.

Des de l’associació recorden que l’oferta hotelera de l’Alt Urgell està menys condicionada per la proximitat a les pistes d’esquí, cosa que fa que l’ocupació sigui més estable, sense arribar als plens de comarques veïnes però amb bons resultats en anys que la neu no acompanya, com va passar ara fa dos anys.

A aquest balanç positiu cal afegir-hi l’èxit continuat de l’oferta de turisme rural, en què l’Alt Urgell és un referent al conjunt de Catalunya. El sector ha estat al 100 per cent durant aquests darrers dies i, al contrari del que passa amb d’altres ofertes, moltes reserves ja estaven tancades des de dies enrere.

Pel que fa al conjunt del Pirineu català, els hotels han situat la mitjana d’ocupació en el 95% durant el pont de Cap d’Any. De la seva part, les estacions de l’Alt Pirineu i Aran calculen que hauran despatxat al voltant de 100.000 forfets.

Mostrar formulari de contacte