Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'oposició critica el retard de la cessió dels terrenys del nou CEIP la Valira

L'oposició critica el retard de la cessió dels terrenys del nou CEIP la Valira

El departament d’Educació redactarà ara el projecte constructiu El grup de govern defensa que "s'ha treballat diligentment i el tràmit s'ha fet el més ràpid possible"
Nova escola al carrer de l'Orri
09/09/2008 12:32

El ple de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell ha aprovat l'acord definitiu sobre la cessió del terreny al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya per a construir el nou CEIP (Centre d'Educació Infantil i Primària) de la nostra ciutat. Aquest solar es troba ubicat a la zona d'expansió urbana de l'Horta del Valira.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla ha explicat que aquest era l’últim tràmit per poder cedir aquest terreny i ara el Departament d'Educació redactarà el projecte constructiu del nou equipament.

El terreny on s'ubicarà el col•legi, que portarà per nom CEIP la Valira, compta amb 8.000 m2. Es troba a tocar del meandre que forma el riu Valira, nova zona verda que s'afegirà a la xarxa de parcs i jardins públics de la Seu d'Urgell.

Recordem que el CEIP la Valira ja entrarà en funcionament el pròxim dilluns, 15 de setembre, data d'inici del nou curs escolar 2008-2009, en uns mòduls prefabricats situats a l'espai provisional del carrer de l'Orri. Aquests mòduls faran la funció d'escola fins que quedin enllestides les obres de construcció del nou edifici escolar.

La cessió del terreny va ser aprovada ahir per tots els grups polítics, tot i que tant PSC-Progrés com ICV van mostrar-se crítics amb la lentitud de les gestions per a la cessió, que han trigat tres anys i han suposat l’endarreriment de la construcció de la nova escola. El portaveu socialista, Jordi Mas Ortega, expressava el seu malestar pel fet que la nova escola haurà de començar en mòduls prefabricats al carrer de l’Orri.

En el mateix sentit s’expressava el portaveu d’ICV, Josep Maria Carles, que instava l’equip de govern a agilitzar molt més els tràmits de cessió dels nous terrenys per a la construcció del nou Institut de la Seu.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, justificava el temps invertit en la cessió manifestant que els tràmits administratius han estat molt lents a causa del procés d’urbanització, que depenia d’altres administracions. Alhora, ha assegurat que “s’ha anat el més ràpid possible i s’ha treballat diligentment”.

Mostrar formulari de contacte