Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 4.000 persones i 300 voluntaris participaran en la beatificació d'Anna Maria Janer

Més de 4.000 persones i 300 voluntaris participaran en la beatificació d'Anna Maria Janer

La cerimònia central es durà a terme en una carpa de 4.000 metres quadrats La missa comptarà amb la presència del cardenal Angelo Amato i nombroses autoritats religioses i polítiques
Anna Maria Janer - Roda de premsa de Beatificació
29/09/2011 17:46

La beatificació de la Mare Anna Maria Janer, dissabte 8 d'octubre, portarà a la Seu més de 4.000 persones. Gairebé 300 voluntaris atendran els pelegrins, que s'ubicaran en una carpa de 4.000 metres quadrats, que s'instal.larà entre el pàrquing del doctor Peiró i el pavelló poliesportiu. En aquest espai tindrà lloc la cerimònia principal, presidida pel cardenal Angelo Amato, secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.

L'acte comptarà amb la presència d'un gran nombre d'autoritats religioses com l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives; el cardenal-arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez-Sistach, i la majoria dels bisbes catalans. També hi assistirà la presidenta del Parlament català, Núria de Gispert; el cap de govern d'Andorra, Antoni Martí; i alcaldes de les ciutats amb les quals Anna Maria Janer va tenir relació, com és el cas de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Hi haurà també una representació de totes les comunitats de la congregació de la Sagrada Família dels 11 països en què està treballant. Segons ha explicat la postuladora general de la causa, Pilar Adín, estan inscrits pelegrins d'Andorra, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú i Guinea Equatorial.

Jornada d'acollida

Gairebé un miler de creients arribaran el dia abans, divendres 7 d'octubre, per participar en un seguit d'activitats prèvies a la jornada central. Aquests pelegrins podran participar a la catedral de Santa Maria d'Urgell en la Vetlla de Pregària, en què l'ancià doctor Vives donarà el testimoni personal del miracle que ha permès la beatificació d'Anna Maria Janer. En aquest acte hi seran presents més de 200 familiars de la beata.

Llarg procés de beatificació

Anna Maria Janer va néixer a Cervera l'any 1800 i va morir a Talarn el 1885. Va ser la fundadora de l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. La superiora General de la Congregació, Irma Beretta, destaca "la virtut cristiana amable però ferma de Janer, que no feia diferències entre els persones".

El miracle que se li atribueix és el de curació instantània, duradora i completa, inexplicable a la llum dels coneixements mèdics actuals. Anna Padrós Sallés, que patia una poliartrosi degenerativa inflamatòria, va demanar la intercessió de la mare Janer per a la seva curació i el dia 9 de juny de 1951 es va aixecar de la cadira de rodes i va començar a caminar.

El procés de beatificació va començar, precisament, el 1951 i va finalitzar a principis d'aquest 2011 en el moment en què la secretaria d'Estat del Vaticà va autoritzar la celebració. No es descarta, a partir d'ara, sol.licitar la canonització de la mare Janer, tot i que caldria certificar un altre miracle.

Els actes vinculats a la beatificació continuaran a Cervera i finalitzaran a Talarn.

Mostrar formulari de contacte