Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 700 firmes a l'Alt Urgell perquè Andorra flexibilitzi la concessió de permisos de treball

Més de 700 firmes a l'Alt Urgell perquè Andorra flexibilitzi la concessió de permisos de treball

L'Associació d'Aturats del Pirineu vol que es redueixin les traves administratives en les contractacions L'Ajuntament urgellenc, després d'aprovar-se una quota específica per a transfronterers, busca una fórmula per donar a conèixer les ofertes del Principat

Frontera del riu Runer
Frontera del riu Runer
23/01/2015 11:44

L'Associació d'Aturats del Pirineu ha iniciat una recollida de signatures en què demana al Govern d'Andorra que flexibilitzi la concessió de permisos de treball per a la gent de la zona, "tenint en compte l'alt índex d'atur actual". El grup ha tramès una carta al cap de Govern, Toni Martí, perquè tingui en compte les seves peticions i es redueixin les traves administratives que existeixen actualment per obtenir una feina al Principat.

El col.lectiu, que ha sol.licitat també una entrevista per plantejar directament aquesta qüestió, ja ha recollit gairebé 700 firmes de suport. Els plecs de signatures es poden trobar en diversos establiments de la Seu d'Urgell.

Aquesta proposta se suma a la pressió que s'està duent a terme des del territori per aconseguir que es faciliti la contractació de persones desocupades de l'Alt Urgell al país veí. En aquesta línia, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, recorda que s'han produït avenços significatius per possibilitar "un mercat laboral més permeable" després de les converses dutes a terme entre el consistori i el Govern andorrà.

Les negociacions van permetre l'any passat obrir una quota específica de permisos de treball per a fronterers. Així mateix, s'ha firmat recentment un conveni entre les patronals d'hostaleria de l'Alt Urgell i Andorra per fer més fàcil la mobilitat laboral de treballadors a banda i banda de la frontera.

Fer visible l'oferta de treball andorrana

En aquest sentit, Albert Batalla expressa ara la necessitat de donar a conèixer les ofertes laborals. És per això que el consistori negocia amb diferents organitzacions empresarials del Principat una fórmula que permeti als aturats de la Seu i comarca tenir accés a la demanda de llocs de treball. Això es podria vehicular a través de l'Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya (OTG) o bé l'Oficina Jove de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte