Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Manifest conjunt d'entitats culturals de Cerdanya "pels drets i llibertats fonamentals"

Manifest conjunt d'entitats culturals de Cerdanya "pels drets i llibertats fonamentals"

Les associacions rebutgen "qualsevol actuació repressiva que pugui limitar la llibertat d'expressió, premsa o reunió" amb relació a l'1-O. El text l'han signat l'AUCer, la Capella de Santa Maria, la Cerdanya Film Comission, el GRC i la Inestable Ceretana de Teatre
Puigcerdà
28/09/2017 21:55

Diverses entitats culturals de la Cerdanya han publicat aquest dijous un manifest conjunt "de defensa dels drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans: llibertat d’expressió, de premsa, de reunió i de pensament". El text s'ha consensuat en relació amb els fets succeïts els darrers dies com a resposta a la convocatòria de referèndum per part del Govern de Catalunya.

Els signants defensen que "com a amants de la cultura i com a entitats culturals de tota mena", rebutgen "que qualsevol persona pugui ser perseguida, detinguda o jutjada per defensar de manera pacífica les seves idees". També expressen la condemna a "qualsevol actuació repressiva que impliqui limitar la llibertat d’expressió, de premsa o de reunió al nostre país".

Les entitats cerdanes hi afegeixen que "les llibertats i drets fonamentals estan reconeguts per l’ONU i per tota la legislació internacional, inclosa l’espanyola, i han de ser respectats en qualsevol circumstància". Finalment, recorden que "l’Estat està obligat a garantir que qualsevol idea pugui ser defensada de forma pacífica i democràtica i no té dret a reprimir ningú per aquest motiu".

El manifest ha estat ratificat per l'Associació Universitària de Cerdanya (AUCer), la Capella de Santa Maria de Puigcerdà, la Cerdanya Film Commission, el Grup de Recerca de Cerdanya i la Companyia Inestable Ceretana de Teatre.

 

Mostrar formulari de contacte