Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Manifestació a la Seu en la jornada de vaga a l'ensenyament secundari

Manifestació a la Seu en la jornada de vaga a l'ensenyament secundari

Una trentena d'alumnes de l'Institut Joan Brudieu s'han sumat a les protestes contra les retallades Indignats Alt Urgell denuncia la massificació, la privatització de serveis i l'augment de taxes "per fer més difícil l'accés a l'ensenyament superior"

17/11/2011 12:53

Una trentena d'estudiants de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell s'han manifestat aquest dijous pels carrers de la ciutat amb motiu de la vaga general convocada arreu de Catalunya. Els joves han expressat amb xiulets, pancartes i cartells, el seu rebuig a les retallades en educació i a la possible privatització de la universitat.

El delegat a la Seu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Marc Francisco, ha justificat la vaga lamentant que siguin els estudiants els qui pateixen la crisi. Així, s'ha referit a la supressió de professorat, la instal.lació de mòduls prefabricats o la retallada de serveis, que es fa evident, per exemple, en la limitació de la utilització de la calefacció als centres.

Marc Francisco s'ha mostrat contundent: "Si tan malament estem de diners, que no retallin en el més essencial: l'educació i la sanitat". En aquest sentit, també ha expressat la preocupació perquè els pares hagin d'hipotecar-se per pagar la universitat als seus fills.

Segons ha puntualitzat el representant sindical, tot i que el manifest en contra de les retallades ha estat signat per més de 200 estudiants urgellencs, finalment el seguiment de la vaga ha estat escàs a l'Institut Joan Brudieu. A l'Escola de Capacitació Agrària també s'hi han sumat només 11 alumnes.

Suport d'Indignats Alt Urgell

Amb relació a aquesta jornada, Indignats Alt Urgell ha donat suport a la vaga estudiantil. El col.lectiu recorda que la pèrdua de qualitat en l'educació acaba afectant tota la societat: "professors, mestres, treballadors de l’àmbit educatiu, pares, mares i tutors, entre d'altres, que de manera directa i indirecta, sofreixen i sofriran les retallades en educació".

Els Indignats coincideixen a dir que les actuals reformes "només condueixen a la privatització de l’educació pública", acompanyat d’una "mercantilització que posa l’educació al servei de les oligarquies i no de les persones".

L'assemblea denuncia que l'institut està "massificat" i que "per sortir del pas s’hi instal·len barracons al mateix pati". També exigeixen "una ràpida solució per a l’escola La Valira" i rebutgen l’augment de matrícules i de tot tipus de taxes per als futurs estudiants universitaris "que farà cada vegada més difícil l’accés a l’educació superior".

  • Vaga estudiants 17-N
    Vaga estudiants 17-N
  • Vaga Secundària 17.11.11
    Vaga Secundària 17.11.11

Mostrar formulari de contacte