Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Manifestació a Mollerussa pels preus baixos de la llet

Manifestació a Mollerussa pels preus baixos de la llet

La mobilització l'ha convocada Unió de Pagesos per protestar "per la greu situació" que pateix el sector lleter a Catalunya

Manifestació a Mollerussa per la crisi del sector lleter (Foto: UP)
Manifestació a Mollerussa per la crisi del sector lleter (Foto: UP)
25/02/2016 18:15

Unió de Pagesos ha convocat aquest dijous una concentració a Mollerussa en protesta per la greu situació que pateix el sector lleter a Catalunya, ja que el preu mitjà de la llet en origen és de 0,31 euros el litre, per sota costos de producció, tenint en compte que la mitjana de la suma de despeses fixes i variables és de 0,3531 euros el litre, segons dades del Ministeri i el departament d’Agricultura.

El sindicat denuncia també que la indústria està deixant de comprar llet tant a ramaders individuals com a grups sencers, decidint així a qui l'adquiriran o no. A més, la gran distribució segueix utilitzant la llet com a producte reclam, incomplint així la normativa. D’altra banda, el sindicat també denuncia que l’administració permeti la instal·lació de noves macro-granges o que d’altres creixin de manera desmesurada mentre moltes explotacions que fet un esforç de modernització han de tancar les portes, afectades per la greu situació del sector.

Finalment, Unió de Pagesos denuncia la inacció del ministeri d’Agricultura davant d’aquesta situació, ja que tot i l’acord làctic signat el setembre passat amb la indústria i la gran distribució, i anunciat com una solució per al sector, la situació dels ramaders encara s’ha agreujat més.

La mobilització a Mollerussa ha comptat amb l'assistència de Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos; Jaume Pedrós, coordinador territorial de la Plana de Lleida d’Unió de Pagesos, i Joan Guitart, responsable d’acció sindical a comarques de muntanya de la Comissió Permanent, entre altres sindicalistes.

 

 

Mostrar formulari de contacte