Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Marató de presentacions a la Seu abans de Sant Jordi

Marató de presentacions a la Seu abans de Sant Jordi

Aquesta setmana s'han donat a conèixer les novetats locals de Carles Gascón, Joan Aixàs, Isidre Domenjó i Carme Invernón, i Albert Galindo i Laura Pal El sociòleg Salvador Cardús ha explicat al Centre Cívic l'assaig El camí de la independència

22/04/2010 09:38

Les hores prèvies a Sant Jordi han estat marcades per diversos actes de presentació de llibres, sobretot dels autors locals. Dilluns van presentar-se les novetats d'Isidre Domenjó i Carme Invernón, d'Albert Galindo i Laura Pal i de Joan Aixàs. I aquest dimecres han coincidit al Centre Cívic l'historiador urgellenc Carles Gascón i també el conegut sociòleg Salvador Cardús, que havia estat convidat per Òmnium de l'Alt Urgell per oferir una xerrada.

Cardús va presentar el seu nou assaig, El Camí de la independència, un recull de conferències en què exposa raons objectives per les quals considera que la creació d'un Estat català és la millor sortida al conflicte entre Catalunya i Espanya.

El degà de Sociologia de la UAB i doctor en Economia es mostra escèptic amb el procés de l'Estatut i amb l'actuació dels polítics catalans al respecte. En canvi, és optimista amb el potencial social i econòmic del país. Cardús, en tot cas, adverteix que l'independentisme encara no és majoritari i que per això ha d'apostar per ser madur, transversal, tolerant i integrador.

Una estona abans, Carles Gascón va presentar Comarques Oblidades. L'historiador urgellenc i col.laborador de RàdioSeu recopila una sèrie d'articles en els quals Josep de Zulueta, impulsor de la Cooperativa Cadí, exposava la difícil situació de l'Alt Urgell i la Cerdanya al final del segle XIX, quan la fil.loxera va obligar a un canvi de model econòmic.

Dos contes locals

Prèviament, dilluns van coincidir a la Biblioteca les presentacions de dos llibres infantils que combinen text i il.lustracions. Isidre Domenjó i Carme Invernón han elaborat La trementinaire de les nenes rosses, un conte inspirat en les aventures reals que vivien les trementinaires. I Albert Galindo i Laura Pal continuen donant a conèixer el llibre de pictogrames La Seu d'Urgell, destinat a donar a conèixer la ciutat mitjançant el conte del Tió de la Freita.

A la mateixa jornada, Joan Aixàs Obiols va presentar el llibre Contrapunts, un recull dels seus articles d'opinió en què reflexiona sobre diferents temes d'actualitat, amb especial atenció a qüestions com ara la política catalana i les vegueries.

  • Salvador Cardús
    Salvador Cardús
  • Isidre Domenjó, Albert Galindo, Laura Pal i Carme Invernón
    Isidre Domenjó, Albert Galindo, Laura Pal i Carme Invernón

Mostrar formulari de contacte