Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Marc Martínez, Bruno Oro, Maria Arnal i Marcel Bagés, noms destacats de l'Agenda Cultural de la Seu

Marc Martínez, Bruno Oro, Maria Arnal i Marcel Bagés, noms destacats de l'Agenda Cultural de la Seu

La primera cita amb el teatre per aquest semestre serà dijous vinent, dia 1, amb 'Mal Martínez. Humor i hòsties'. L'agenda també inclou espectacles familiars, dansa, rock'n'roll, exposicions i actuacions de músics i artistes locals

Presentació de l'Agenda Cultural 2018 de la Seu
Presentació de l'Agenda Cultural 2018 de la Seu
25/01/2018 18:37

Els actors Marc Martínez i Bruno Oro i els músics Marcel Bagés i Maria Arnal figuren entre les propostes més destacades de l'Agenda Cultural de la Seu d'Urgell per al nou semestre gener-juny 2018. El programa d'actes l'han presentat aquest dijous la tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font; el director municipal de cultura, Albert Galindo, i el tècnic de programació d’espectacles, Andreu Campillo.

La programació, que ja ha ofert alguns actes aquest mes, ofereix fins a una quarantena de propostes culturals de tot tipus i per a totes les edats. Segons Mireia Font, “es tracta d’una programació que combina diferents disciplines artístiques per tal que sigui atractiva per tot tipus de públic, primant espectacles de qualitat per sobre de la quantitat”.

Mal Martínez. Humor i hòsties

La novetat més destacada i més imminent serà la presència a la Seu del polifacètic actor Marc Martínez amb el seu espectacle musical Mal Martínez. Humor i Hòsties, dijous 1 de febrer a les nou de la nit, al Teatre Cine Guiu. L’actor del Raval torna, després d’una carrera de 30 anys, a la casella de sortida acompanyat, únicament, de la seva inseparable guitarra cadete Roca de 95 cm.

Divendres 23 de febrer actuaran a la Seu Maria Arnal i Marcel Bagés amb el seu multipremiat àlbum de debut 45 cerebros y 1 corazón. Arnal i Bagés ja compten  amb un directe consolidat, sent una de les experiències més colpidores, emocionants i gratificants del nostre present musical. El concert tindrà lloc a la sala Sant Domènec, a les 10 de la nit. I dissabte 24 de febrer, a les 6 de la tarda al Teatre Cinema Guiu, hi ha programada una proposta de teatre familiar amb Loops, d' Engruna Teatre. L’obra representa un joc sobre l pas del temps, un cant a la vida i a la idea de la continuïtat i l’herència explicada amb objectes, música en directe, titelles i dues actrius.

El mes de març s’inicia amb el musical de petit format Per si no ens tornem a veure, interpretat per Anna Lagares, Edgar Martínez i Marc Sambola. Aquesta divertida comèdia musical és una història de prínceps i princeses que no ho volen ser, o que si més no es neguen a casar-se amb aquella persona que els ha estat designada per ordre patern. Es representarà dijous 1 de març, a les 9 del vespre, al Teatre Cinema Guiu.

Cançons és el nom del concert que oferiran el duet encisador, fresc i original format per Magalí Sare i Manel Fortià, divendres 16 de març, a les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec. A Cançons, veu i contrabaix es fusionen de manera orgànica i, juntament amb la percussió i la flauta travessera, confeccionaran un plat ric en textures i colors fent de cada actuació un espectacle irrepetible. El dia següent, dissabte 17 de març, l’Associació Orquestra Cadí interpretarà Stabat mater de Pergolesi i la Missa de Haydnt, a la catedral de Santa Maria d’Urgell, a 2/4 de 9 del vespre.

El 21 de març serà el torn de la Companyia Tabú amb l'odissea eroticomusical La perdiu és de qui la caça, amb Ariadna Pastor i Laia Capdevila, que a partir de les Mil i una nits i el Decameró endinsaran al públic en un viatge on la música i el relat s’entrellacen, es parlen i es fusionen. 

La nena del pardals, a càrrec de Teatre al Detall, oferirà dissabte 24 de març, a les 6 de la tarda, al Teatre Cinema Guiu, un espectacle familiar poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels nens. I diumenge 25 de març, a les 6 de la tarda, tindrà lloc el concert que oferirà l’Associació Catalana d’Escoles de Música amb la seva Jazz Band Ensemble, a la Sala de Sant Domènec. L’entrada serà gratuïta. 

Divendres 6 d’abril a les 10 de la nit al Teatre Cinema Guiu, per estrenar el mes, hi ha programada la proposta de dansa teatre Quin/a Cony/a!, amb la companyia andorrana Liquid Dansa, que acostarà el públic a un divertit món eròtic i sensual.

Diumenge 15 d’abril, a les 6 de la tarda, els alumnes del Conservatori de Música dels Pirineus oferiran un concert coral, a la Sala de Sant Domènec. Dissabte 21 d’abril, també a les 6 de la tarda, al Teatre Cine,a Guiu, Pep López i Sopars de Duro portaran l’espectacle infantil Per terra de dracs.

Divendres 27 d’abril arriben els Flamingo Tours amb el seu segon disc Lucha libre. Rock n’roll amb cara de dona, soul vell, cuina tex-mex i rhytm n’blues. El concert tindrà lloc a la sala Sant Domènec, a les 10 de la nit. I dissabte 28 d’abril, a les 6 de la tarda a la Sala de la Immaculada, més música amb els alumnes de l’Aula de Cant de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell. L’entrada serà gratuïta.

Exposició I am able

El mateix mes, del 5 al 30 d’abril quedarà instal·lada a la sala La Cuina de la Seu d’Urgell l’exposició I am Able, projecte ideat i realitzat -en coautoria- per Jesús Vilamajó (pare) i Quim Vilamajó (fill amb síndrome de Down). La mostra consta del treball artístic realitzat al voltant del pensament del Quim (fotografies, vídeos, textos), d’unes taules de documentació sobre la discapacitat intel·lectual (taula de consciència i taula del coneixement) i d’un espai col·laboratiu on les persones que hi participin podran intervenir.

I am able és un projecte artístic, de caràcter obert i transmèdia, ja que inclou l’exposició, les xarxes socials i un llibre. També és multidisciplinari (vídeo, fotografies, textos, material de documentació), participatiu i col·laboratiu (acció-taller-Twitter), que es construeix al voltant de l’experiència vital i complexa del Quim, un noi de 21 anys amb síndrome de Down i amb un 66% de discapacitat reconeguda.

El mes de maig, entre d’altres activitats culturals, el dia 4 se celebrarà el recital de final de curs dels alumnes del 4t grau professional del Conservatori de Música dels Pirineus, a la Sala Sant Domènec i amb entrada gratuïta.

Immortal amb Bruno Oro

El televisiu actor, cantant i imitador Bruno Oro representarà divendres 11 de maig, a les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec, l’obra de teatre Immortal, un viatge pels clarobscurs d’una vida interminable. La comèdia i la tragèdia d’una existència infinita.

Pel més de juny també hi ha dues propostes com Art a pinyó (art itinerant) que diversos artistes portaran  terme en espais de la ciutat dissabte 16 de juny; i el concert amb la Simfonia 45 de Haydn que oferirà l’Associació Orquestra Cadí, diumenge dia 17 a la Sala de Sant Domènec.

Mostrar formulari de contacte