Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Marian Lamolla i Josep Lluís Piqué, escollits nova presidenta i nou secretari general d’Esquerra Republicana de l’Alt Pirineu i Aran

Marian Lamolla i Josep Lluís Piqué, escollits nova presidenta i nou secretari general d’Esquerra Republicana de l’Alt Pirineu i Aran

La militància ha avalat àmpliament l'única llista presentada, que vol "crear aliances i enfortir l’organització a la vegueria pirinenca"
Candidatura d'ERC escollida al Congrés d'Esquerra Republicana de l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ERC)
18/11/2023 17:25

Esquerra Republicana de l’Alt Pirineu i Aran ha celebrat aquest dissabte el seu Congrés Regional a la Torre de Capdella. En la trobada, que s'ha dut a terme a la sala d'actes del Museu Hidroelèctric, s'ha renovat l'executiva pirinenca. Sota el lema "Som Alt Pirineu i Aran, som vegueria!"/ "Èm eth Naut Pirenèu e Aran, hem Vegueria!", la candidatura encapçalada per Marian Lamolla Miret a la presidència, i Josep Lluís Piqué Subirana a la secretaria general, ha estat escollida per àmplia majoria de tots els assistents.

La llista única, paritària i integrada per representants de diferents àmbits acadèmics i professionals de les sis comarques pirinenques, es marca com a objectiu "crear aliances per enfortir i unir el partit a l’Alt Pirineu i Aran". Està formada per un equip de 15 persones que representen la totalitat de la vegueria: Gemma Orrit Capdevila, a la secretaria de Finances; Pol Oliva Solé, a la secretaria d’Organització; Miquel López Berga, a la secretaria d’Imatge i Comunicació; Roser Bombardó Bagaria, a la secretaria d’Acció Política; Josep Castells Farré, a la secretaria de Coordinació Institucional; Josep Vidal Bringué, a la secretaria de Política municipal; Jordi Peiró Pifarré, a la secretaria de Transició ecològica; Lourdes Ravetllat Pons, a la secretaria de Feminismes; Jusèp Louis Sans Socasau, a la secretaria de Formació; Rosa Amorós Capdevila, a la secretaria de Moviments Socials; Maleni Barbero Mora, a la secretaria de Ciutadania; Núria Fontanet Colell i Àngel Llobell Martorell, a la secretaria compartida de suport intern.

Durant el Congrés, el president de l’executiva sortint, Josep Castells Farré, ha fet un balanç positiu del mandat dels darrers quatre anys i ha destacat que “malgrat les dificultats, s'ha consolidat el projecte d’Esquerra Republicana a l’Alt Pirineu i Aran amb una estructura més sòlida". I ha afegit: "Aquest fet ens ha permès, en l’àmbit institucional, desplegar territorialment el Govern de la Generalitat de Catalunya al Pirineu, podent dotar la vegueria dels serveis necessaris per garantir l’equitat territorial, enfortir l’arrelament i evitar-ne el despoblament".

Per la seva banda, la nova presidenta de la regional de l’Alt Pirineu i Aran, Marian Lamolla Miret, ha expressat l’agraïment a tota la militància per donar confiança al nou equip. "Treballarem per augmentar la coordinació de les diferents valls de l’Alt Pirineu i Aran i incrementar-ne el sentiment de pertinença, i establirem vincles amb el màxim d’actors socials, econòmics i polítics, basant-nos en l’enteniment mutu”, ha subratllat. També ha manifestat que “es fomentarà l’activisme i la presència de l’organització a més espais i al carrer, més enllà de les campanyes electorals.”

En acabar la jornada, el vicesecretari de Coordinació Interna d’Esquerra Republicana, Oriol López Mayolas, ha estat l’encarregat de tancar el Congrés de l’Alt Pirineu i Aran, i ha animat la nova executiva a seguir treballant conjuntament pel territori. També ha recordat que el canvi es fa després de dos processos electorals "complexos" en què s’ha demostrat "l’ADN municipalista d’Esquerra Republicana, que compta amb 185 regidors i regidores a l’Alt Pirineu i Aran".

La militància ha assistit posteriorment al Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català (CPC) celebrat a la Torre de Capdella.

Mostrar formulari de contacte