Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Martín Morales rep una de les Beques RFEDI per a joves fondistes

Martín Morales rep una de les Beques RFEDI per a joves fondistes

A banda de l'esquiador del CEFUC, entre els receptors també hi ha els cerdans Miquel Auladell, Martina Barrés i Maria Sellés i l'aranesa Marta Moreno

Tests físics per a joves fondistes (RFEDI)
Tests físics per a joves fondistes (RFEDI)
22/08/2019 19:41

L'esquiador del CEFUC Martín Morales és un dels set atletes que enguany rebran una beca per a joves fondistes que concedeix la Federació Espanyola d'Esports d'Hivern (RFEDI). Aquests ajuts formen part del Pla Estratègic d'Esports de Neu i s'han decidit en base als resultats de la temporada 2018-2019 i a les proves físiques dutes a terme pels aspirants aquest estiu, en els tests que s'han fet als centres de tecnificació de la Seu d'Urgell, Jaca i Sierra Nevada.

A banda de Morales, quatre fondistes més del Pirineu català figuren entre els receptors d'aquestes beques: els cerdans Miquel Auladell i Martina Barrés, del Puigcerdà Esquí Club (PEC); la també cerdana Maria Sellés, del CE Bellver, i l'aranesa Marta Moreno (CAEI). Els dos ajuts restants seran per al guipuscoà Mikel Plazas (Uzturre) i la navarresa Irati Cuadrado (Irrizti).

Segons explica la Federació estatal, els tests físics d'aquest pla "ajuden a complementar la informació sobre els esportistes, per facilitar la presa de decisions sobre seleccions i per detectar talents esportius en base a un major nombre de paràmetres". L'ens fa un seguiment dels joves esportistes amb l'objectiu de complementar la seva formació en els clubs i centres de tecnificació. L'objectiu principal d'aquests ajuts esportives és "millorar els processos d'entrenament i intentar donar més oportunitats a aquells que tinguin més predisposició per arribar a l'alt nivell". L'RFEDI atorga actualment beques a més de 75 esportistes, entre esquí nòrdic, surf de neu, esquí alpí i freeski.

Nou Programa de Biatló

D'altra banda, com a novetat, la Federació Espanyola acaba de posar en marxa un Programa de Desenvolupament del Biatló, amb l'objectiu de promocionar aquest esport i facilitar que en el futur hi hagi representants estatals en competicions internacionals de la modalitat.

El biatló és un esport amb poca presència tant a l'Estat espanyol, però molt popular en d'altres països, especialment al centre i el nord d'Europa. De fet, un dels millors biatletes dels darrers anys és el nord-català Martin Fourcade, membre de l'equip francès i format a l'estació cerdana de Font-romeu. Fourcade ha estat cinc vegades campió olímpic i dues vegades medalla de plata, a banda de guanyar diversos títols en Campionats i Copes del Món.

Mostrar formulari de contacte