Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Marxa nocturna del col·lectiu Dones Feministes de l'Alt Urgell

Marxa nocturna del col·lectiu Dones Feministes de l'Alt Urgell

L'acció es durà a terme aquest dissabte, Dia Mundial contra la Violència Masclista, a les 7 del vespre des de la plaça dels Oms. El grup vol denunciar les diverses formes de discriminació que pateixen actualment les dones

Marxa nocturna de Dones Feministes de l'Alt Urgell
Marxa nocturna de Dones Feministes de l'Alt Urgell
23/11/2017 10:40

El col·lectiu Dones Feministes de l'Alt Urgell ha convocat una marxa nocturna per aquest dissabte 25 de novembre, Dia Mundial contra la Violència Masclista. L'acció es durà a terme a les 7 de la tarda des de la plaça dels Oms de la Seu. Les organitzadores recomanen assistir-hi de negre en record de les dones assassinades.

El grup ha emès un comunicat en què justifica la celebració d'aquesta marxa per denunciar que la violència que pateixen les dones "impregna tots els àmbits de la societat i tots els aspectes de la vida, des de casa fins als carrers, el lloc de treball els centres d'estudi, la televisió, la música, el metge o les festes". En aquest sentit, l'entitat considera que actualment les dones són "susceptibles de ser víctimes d'assetjament sexual a tot arreu" i que són "agredides per un sistema judicial que és còmplice i perpetua les violències, que no treballa per la reparació dels danys i que no ens protegeix". També qüestionen la imatge que donen els mitjans de comunicació, les diferències salarials i la manera com es reparteix del treball domèstic.

El manifest també recorda que "23 dones han estat assassinades als Països Catalans aquest any 2017" i engloba les diferents formes de violència en "el sistema capitalista-patriarcal" que, afirmen, vol "mantenir les dones en una situació de subjugació i dominació respecte els homes, però també respecte a les institucions estatals, econòmiques, judicials i militars o repressives". En aquest sentit, conclouen que "no és possible acabar amb la violència sense acabar amb la desigualtat entre homes i dones".

 

Mostrar formulari de contacte