Ves al contingut. | Salta a la navegació

Sou a: Inici / Notícies / Medalla de bronze de Jordi Alís als Campionats d'Europa de curses de muntanya

Medalla de bronze de Jordi Alís als Campionats d'Europa de curses de muntanya

L'atleta urgellenc ha compartit el podi amb el noruec Stian Angermund-Vik i l'italià Cristian Minoggio. Mireia Pons també ha obtingut un tercer lloc en categoria femenina. A la prova d'ultrafons, el pallarès Abel Carretero finalitza en quarta posició
Jordi Alís, a la meta del Campionat d'Europa d'Skyrunning (Jordi Saragossa / FEEC)
22/11/2021 18:20

Jordi Alís torna dels Campionats d'Europa d'Skyrunning amb una medalla. L'atleta urgellenc ha conquerit aquest diumenge el bronze a la cursa de muntanya de 35 km (amb 3.500 metres de D+) del torneig continental, que s'ha disputat aquest cap de setmana en el marc de la Pisão Extreme, a São Pedro do Sul (Portugal), i ha protagonitzat així un dels dos podis aconseguits pels tres participants catalans a la cita.

Alís va córrer amb el grup capdavanter encapçalat pel noruec Stian Angermund-Vik, que va confirmar els pronòstics i es va proclamar campió d'Europa en aquesta distància, amb un temps de 3h42min05s. La medalla de plata va ser per a l'italià Cristian Minoggio (3.44:51) i just darrera seu, a poc més de sis minuts, va arribar el representant del Cerdanya Skimo Team (3.51:08). Un èxit especialment meritori tenint en compte que l'esportista urgellenc ja ha iniciat la pretemporada d'esquí de muntanya. De fet, va arribar a Portugal directament des de l'estació d'esquí de Tignes, als Alps de Savoia, on participava en una concentració de preparació de l'equip estatal.

L'Europeu d'Skyrunning també ha viscut un èxit català a la cursa de 35 km femenina, amb una altra medalla de bronze: la que ha aconseguit la vallesana Mireia Pons (CE Rubí), amb un temps de 4.57:55). L'or va ser per a l'espanyola Patricia Pineda (4.37:46); i la plata, per a la italiana Fabiola Conti (4.56:55).

El tercer participant català, el pallarès Abel Carretero, va participar dissabte al campionat d'ultrafons (65 km i 6.500 m. de D+). El corredor resident a Vilamur es va quedar a una passa de pujar també al podi, amb una quarta posició final. L'equip espanyol va dominar la prova, amb la victòria de Manuel Merillas i tercer lloc de Manuel Anguita, a més de l'or aconseguit per Sandra Sevillano en categoria femenina.

Aquests i d'altres resultats han portat la selecció de la FEDME a proclamar-se campió per equips, amb 768 punts, seguit d'Itàlia (550) i del país amfitrió, Portugal (474). El conjunt estatal ha obtingut 7 de les 15 medalles en joc.